Din 2014 intra in vigoare taxa de tranzit la Timisoara, dar nu exista inca metodologie de aplicare

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Din 2014 intra in vigoare taxa de tranzit la Timisoara, dar nu exista inca metodologie de aplicare
Chiar dacă ne aflăm în luna decembrie, iar din 2014 la Timişoara ar trebui să se introducă din nou taxa de tranzit pentru autovehiculele de peste 7,5 tone, conform unei hotărâri de consiliu local adoptate în primăvară, nu a fost aprobată încă nicio metodologie de punere în aplicare. Deocamdată nu se ştie cum vor fi încasaţi de la transportatori cei 200 de lei care ar trebui să se plătească la fiecare tranzitare a municipiului şi ce sancţiuni se vor aplica.

Noua taxă de tranzit a fost aprobată în Consiliul Local Timişoara în primăvară, atunci când au fost stabilite impozitele şi taxele locale pentru anul 2014, într-o formă diferită faţă de cea pe care a încercat să o impună fosta administraţie şi care a fost îndelung contestată. Este vorba despre o taxă în valoare de 200 de lei impusă pentru autovehiculele de transport marfă de peste 7,5 tone care deşi au rute ocolitoare tranzitează oraşul. Concret, taxa de tranzit ar urma să fie plătită, din ianuarie 2014, de cei cu vehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu tranziteze oraşul pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală, potrivit celor stabilite de autorităţile locale. Nu o vor achita cei care nu au la dispoziţie rute ocolitoare şi trebuie să treacă prin oraş ca să ajungă la destinaţie.

Deşi ne aflăm deja în luna decembrie şi ne mai desparte puţin de intrarea în noul an, încă nu se ştie cum va fi efectiv plătită această taxă de către transportatori, ce sancţiuni se vor aplica în caz de neachitare şi mai ales cum se vor face verificările pe teren şi cine exact le va face. Nu a fost încă stabilit nimic în acest sens.
Primarul Nicolae Robu anunţa, încă din luna septembrie, că se lucrează la metodologia de punere în aplicare, la un regulament, dar un astfel de regulament nu a fost încă aprobat în consiliul local.

„Este în faza finală (n.r. – metodologia). Urmează să intre spre aprobare în plen, trebuie s-o facem cunoscută, pentru ca lumea să ştie. Se va face plata, în orice caz, aşa cum am stabilit de la început, cu ajutorul mijloacelor electronice. Cred că mai degrabă ne vom limita la mijloacele electronice. Telefonul, în principiu, dar sigur, se poate şi de pe calculator, de pe tabletă… Nu cred că vom mai crea şi alte posibilităţi”, declara Robu, în septembrie.

Viceprimarul Dan Diaconu ne-a declarat, luni, că încă se lucrează la metodologie şi că un proiect de hotărâre pe această temă va intra în atenţia aleşilor locali în ultima şedinţă de consiliu din acest an, care va avea loc probabil înainte de sărbători.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor