Din 2014 a intrat in vigoare taxa de tranzit la Timisoara, dar pana acum n-a platit-o nimeni

De A.S.
9Comentarii
Din 2014 a intrat in vigoare taxa de tranzit la Timisoara, dar pana acum n-a platit-o nimeni
© TION - Din 2014 a intrat in vigoare taxa de tranzit la Timisoara, dar pana acum n-a platit-o nimeni
De anul acesta la Timişoara a intrat în vigoare celebra taxă de tranzit pentru autovehiculele de transport marfă peste 7,5 tone, dar într-o formă diferită faţă de cea pe care a încercat să o impună fosta administraţie: taxa de 200 de lei va fi plătită doar de către transportatorii care traversează oraşul când ar putea folosi şoseaua de centură, atât cât avem din ea, pentru a ajunge la destinaţie. Până acum nu a plătit nimeni noua taxă!

Taxa de tranzit, în valoare de 200 de lei per tranzitare, va fi plătită de cei cu autovehicule de transport marfă peste 7,5 tone care traversează municipiul Timişoara când ar putea să nu treacă prin oraş pentru a ajunge la destinaţie, folosind tronsonul de şosea de centură existent la ora actuală.

Prin hotărârea de consiliu local prin care a fost aprobată, la finele anului trecut, procedura de administrare a acestei noi taxe de tranzit, s-a stabilit ca cei 200 de lei să fie achitaţi de către transportatorii care tranzitează Timişoara pe traseul str. Gheorghe Adam (de la intersecţia cu Calea Dorobanţilor) – str. Avram Imbroane – str. Aristide Demetriade – str. Divizia 9 Cavalerie – str. Amurgului si retur.

„Ruta ocolitoare pe acest tronson este următoarea: Calea Dorobanţilor (de la intersecţia cu str. Gheorghe Adam) – DN 6km 550+060 – centura de nord – Calea Aradului (pana la intersecţia cu str. Amurgului) şi retur. Tranzitul reprezintă trecerea vehiculelor care transportă marfa pe teritoriul Timişoarei fără alte staţionări decât cele strict necesare pentru schimbarea direcţiei. Nu sunt în tranzit vehiculele care aduc/ preiau marfa în/ din Timişoara”, se arată în respectiva hotărâre de consiliu.

În ceea ce priveşte modalităţile de plată, s-a stabilit ca această taxă să fie achitată online, accesând site-ul www.dfmt.ro, sau la casieria Direcţiei Fiscale. Casieria a fost închisă în această perioadă, deci acolo nu s-a putut oricum plăti, dar nimeni nu a achitat până acum noua taxă nici online, potrivit reprezentanţilor DFMT.

„Se poate plăti online, de la distanţă, înainte de a face transportul, dar până acum nu a plătit nimeni”, ne-a declarat, luni dimineaţă, şeful Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, Adrian Bodo.

Au fost stabilite şi sancţiuni, amenzi de 2.500 de lei, pentru cei cu vehicule de transport marfă care tranzitează municipiul pe ruta stabilită fără să plătească taxa de tranzit. De constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor ar trebui să se ocupe, potrivit aceleiaşi hotărâri de consiliu, agenţii Poliţiei Rutiere, agenţii Poliţiei Locale şi personalul Direcţiei Tehnice a Primăriei Timişoara.

 9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor