Descopera magia Spaniei medievale. Top zece locuri de vazut in Sevilla

De T. Ex.
Descopera magia Spaniei medievale. Top zece locuri de vazut in Sevilla
© Descopera magia Spaniei medievale. Top zece locuri de vazut in Sevilla (foto: blog.utrip.com)
Precum toate metropolele Europei, Sevilla are o mulțime de atracții turistice de neratat, dar capitala regiunii Andaluzia se mândrește și cu o atmosferă exotică ce atrage turiști din toate colțurile lumii. Deși amestecul de arhitectură gotică, mudejar, renascentistă și modernă este superb, pofta de viață a localnicilor face ca o excursie în Sevilla să fie unică și memorabilă.

La Giralda

The Giralda este singura structură care a mai rămas din moscheea din secolul al XII-lea, dărâmată în timpul construirii Catedralei din Sevilla. Mauri au realizat minaretul cu o serie de rampe astfel încât gardienii să poată păzii clădirea călare pe cai. Astăzi, cele 35 de rampe vin în ajutorul turiștilor care vor să ajungă în vârf pentru a admira peisaje panoramice peste oraș. În vârful turnului cu clopot se află o sfârlează din bronz denumită El Giraldillo – simbolul triumfului credinței.

Foto: wikipedia/ Diliff Foto: wikipedia/ Diliff ©

Plaza de España

În 1914, arhitectul Anibal Gonzalez a început să creeze o serie de clădiri pentru Expoziția Ibero-americană din 1929. Aflate lângă cartierul Santa Cruz, în Parcul Maria Luisa, clădirile au prezentat rolul Spaniei în istorie, industrie și tehnologie. Printre expozițiile găzduite aici se numără manuscrise scrise de faimoșii exploratori spanioli Columb și Cortes. În prezent, edificiile găzduiesc instituții guvernamentale.

Foto: .electatravels.com Foto: .electatravels.com ©

Catedrala Sevilla

Construită pe locul fostei Moschei Almohad, catedrala medievală a Sevillei a fost ridicată pentru a demonstra puterea și bogăția orașului după războaiele ”Reconquista”. La momentul finalizării, în secolul al XVI-lea, a fost cea mai mare catedrală din lume, depășind Hagia Sophia. Și în ziua de azi, Catedrala Sevilla este a treia cea mai mare catedrală din lume. Structura gotică gigant se mândrește cu un altar ce prezintă viața lui Isus și care include peste 1.000 de figurine acoperite în foiță de aur. Printre operele de artă găzduite în catedrală se numără „Coborârea de pe cruce” a lui Pedro de Campaña, „Sf. Teresa” a lui Francisco de Zurbarán, dar și faimoasa operă a lui Bartolomé Esteban Murillo „La Inmaculada”. Tot aici se află și mormântul lui Cristofor Columb.

Foto: travelmemo.com Foto: travelmemo.com ©

Parcul María Luisa

Principalul parc public din Sevilla, Parque de Maria Luisa se întinde de-a lungul râului Guadalquivir, în apropiere de centrul orașului. Majoritatea parcului a făcut parte inițial din grădinile Palatului San Telmo și au fost donate municipalității în 1893. Peisagistul Jean-Claude Nicolas Forestier este responsabil de configurația actuală a parcului. Zona este cunoscută pentru populația mare de păsări, ce include turturici, lebede, papagali și rațe. Statui, iazuri și fântâni sunt împrăștiate printre aleile parcului, făcând din acest loc unul ideal pentru o plimbare relaxantă sub soarele spaniol, departe de zgomotul orașului.

Foto © Manuel Ramallo de la Fuente Foto © Manuel Ramallo de la Fuente ©

Alcazar de Sevilla

Folosit și în ziua de azi de familia regală pentru anumite evenimente oficiale, complexul de palate regale, grădini și peluze Alcazar a trecut printr-o serie de transformări de-a lungul istoriei sale de peste o mie de ani. În secolul al XI-lea maurii au realizat un palat pe locul unui fort ce data din secolul X, care apoi a fost convertit într-o structură gotică în secolul XII. O sută de ani mai târziu, Regele Pedro a angajat meșteri mauri să reconstruiască și să extindă palatul în stil Mudejar. De la designul cu stele de pe tavanul din Salón de Embajadores la arcele delicate din Patio de las Doncellas, acest palat este considerat una dintre cele mai interesante atracții turistice din Sevilia.

Foto: besttraveltips.net Foto: besttraveltips.net ©

Cartierul Santa Cruz

Aflat la estul centrului medieval, Barrio Santa Cruz este mărginit de râul Guadalquivir. Zona a fost cartierul evreiesc până la sfârșitul secolului al XIV-lea, când sinagogile au fost închise, casele au fost confiscate și mii de evrei au fost fie uciși, fie obligați să se convertească la creștinism. Un cartier cu alei înguste și pietruite, zona este împânzită cu portocali, terase colorate și piațete micuțe, dar și o mulțime de restaurante și baruri cu tapas. Din moment ce întregul cartier este închis traficului, Barrio Santa Cruz este perfect pentru o plimbare liniștită pentru turiștii care vor să deguste ambianța unui oraș spaniol medieval.

Foto © José Manuel Azcona Foto © José Manuel Azcona ©

Metropol Parasol

Aflat în Piața La Encarnacion, în centrul medieval din Sevilla, proaspăt finalizatul Metropol Parasol este descris drept cea mai mare structură din lemn din lume. Creată de un arhitect german, clădirea are șase structuri gigant în formă de umbrelă realizate din lemn de mesteacăn importat din Finlanda. Poreclit Las Setas de la Encarnacion sau Ciupercile din Encarnacion, acest design modern a generat aproape la fel de multe controverse, pe cât a costat. Întârzieri și schimbări în metodele de construcție au dublat costul estimativ de 50 de milioane de euro. Structura găzduiește o piață de alimente, un acvariu, un restaurant și o piațetă.

Foto © Bernard Lafond Foto © Bernard Lafond ©

Plaza de Toros de la Maestranza

Pentru turiștii interesați de tradiția spaniolă a luptelor cu tauri, Plaza de Toros de la Maestranza este o destinație de neratat. Cea mai veche arenă pentru lupte cu tauri din Spania, stadionul cu 14.000 de locuri a fost ridicat în 1758, și chiar și în prezent găzduiește lupte cu tauri, în zilele de duminică din primăvară până în toamnă. Vizitatorii nu trebuie să vadă o astfel de luptă, dar pot afla mai multe despre această tradiție. Muzeul adiacent are expoziții cu artefacte și informații despre cei mai faimoși matadori și tauri.

Foto: porsolea.com Foto: porsolea.com ©

Casa de Pilatos

Aflată lângă Plaza de Pilatos, Casa de Pilatos este considerat unul dintre cele mai frumoase palate andaluze. Realizat de arhitectul Genoese Antonio Maria Aprile în 1529, ”Casa lui Pilat” a fost denumită după ce proprietarul inițial, Fadrique Enriquez de Rivera, a făcut un pelerinaj la Ierusalim în 1519. Deși clădirea este privată, poate fi vizitată de turiști, picturile lui Francisco Goya, poarta din marmură și scara interioară enormă și frumos ornată fiind printre cele mai apreciate.

Foto: insidethetravellab.com Foto: insidethetravellab.com ©

Torre del Oro

Nu există altă structură în Sevilla care să explice mai bine rolul important al râului Guadalquivir în perioada coloniștilor spanioli, decât Torre del Oro – Turnul Auriu. O mare parte din succesul comerțului maritim din Sevilla s-a datorat faptului că acest râu este navigabil, oferind astfel mai multă protecție navelor, decât celelalte porturi europene. Timp de secole, turnul a fost unul dintre cele două puncte de ancorare pentru un lanț enorm care putea bloca intrarea pe râu, păzind astfel orașul de invadatori. Realizat la începutul secolului al XIII-lea, numele acestui turn de supraveghere provine de la reflexia aurie emanată de materialele din care este construit turnul în apă. Astăzi, turnul găzduiește un muzeu maritim care prezintă importanța râului de-a lungul istoriei orașului. Turiștii pot admira și peisaje superbe de la platforma din vârful turnului.

Foto © Emad Aljumah Foto © Emad Aljumah ©

Articole pe aceeași temă:

Comorile arhitecturale moderniste de pe strazile Barcelonei

Evenimentele anului 2016, sursa de inspiratie pentru vacantele din acest an

Noua cladiri care vor redefini orizontul marilor metropole in 2016

Top 10 cele mai interesante orase pe care trebuie sa le vezi in 2016

Cele mai luxoase calatorii cu trenul. Top 10 excursii de vis… pe sine

Excursii la inaltime: top 10 cele mai impresionante platforme de observare

Top 10 experiente pe care trebuie sa le incerci in Europa0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !