Unda verde pentru deschiderea punctului de frontiera de pe autostrada spre Ungaria

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
Unda verde pentru deschiderea punctului de frontiera de pe autostrada spre Ungaria
© TION: Unda verde pentru deschiderea punctului de frontiera de pe autostrada spre Ungaria
Visul timişorenilor de a merge în vestul Europei pe autostradă, pornind chiar de lângă capitala Banatului, devine realitate în doar câteva zile. Aceasta după ce se va inaugura lotul doi al autostrăzii Arad -Pecica şi punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, situat pe autostradă. Guvernul a aprobat, miercuri, deschiderea Punctului de Trecere a Frontierei Nadlac II (Romania)- Csanadpalota (Ungaria), evenimentul oficial fiind programat sâmbătă.


Guvernul a aprobat miercuri, printr-o Hotărâre, deschiderea punctului de trecere a frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria) pentru traficul internațional de persoane și mărfuri. Conform acestei Hotărâri, prin Punctul de Trecere a Frontierei Nadlac II- Csanadpalota este interzis transportul de mărfuri care trebuie supus controlului fitosanitar și veterinar, transportul de mărfuri periculoase, precum și tranzitul vehiculelor lente.

O altă Hotărâre adoptată miercuri de Executiv stabilește suplimentarea bugetului Ministerului Aafacerilor de Interne, pentru Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, pentru achiziționarea de echipamente necesare completării dotării și operaționalizării punctului de trecere a frontierei. Suma totală destinată acestuia este de 280.000 lei și este asigurată din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2015.

Autostrada Nadlac-Arad și drumul de legătură spre autostradă fac parte din Rețeaua- Europeană de Transport (TEN-T), ce traverseaza România, având că obiectiv conexiunea între Autostrada (A1) și Autostrada (M43), precum și amenajarea Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II (România) – Csanadpalota (Ungaria).

În prezent, între Guvernul României și Guvernul Republicii Ungare este în vigoare Acordul semnat la București, la 21 decembrie 2006, pentru aplicarea Convenției dintre România și Republica Ungară privind controlul traficului rutier și feroviar, semnată la București la 27 aprilie 2004.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor