Demisia! Timisorenii protesteaza impotriva profesoarei UPT care i-a numit satanisti pe tinerii din Colectiv

De Simina Bratu
Reactualizat la:
30Comentarii
Demisia! Timisorenii protesteaza impotriva profesoarei UPT care i-a numit satanisti pe tinerii din Colectiv
© Foto: Facebook/VioricaBalteanu
La începutul săptămânii un cadru universitar din Timișoara a scris pe Facebook un mesaj jignitor la adresa tinerilor care mergeau la clubul Colectiv din capitală. În postare Viorica Bălteanu îi numește pe aceștia „sataniști” și „dezaxați”. Pentru gestul ei riscă să-și piardă locul de muncă, asta după ce mai mulți tineri din orașul de pe Bega au decis să protesteze împotriva acesteia.

La începutul săptămânii, Viorica Bălteanu, cadru didactic la Universitatea Politehnica din Timișoara, a postat pe Facebook un mesaj jignitor la adresa tinerilor care frecventau clubul Colectiv din București. Profesoara a spus că „sataniștii” din club trebuie pedepsiți. În aceeași postare Bălteanu a mai spus despre colectiv că era un „bârlog satanist” frecventat de „dezaxați”.

„Îi mulţumesc mult fostei mele studente ― actualmente ea însăşi cadru didactic şi părinte ― care mi-a trimis înregistrări ABSOLUT LUGUBRE, făcute, în primăvara acestui an, fix la clubul bucureştean COLECTIV. Imagini apocaliptice de iad în flăcări, zgomote sinistre (dacă aceea e muzică, înseamnă că albul e negru şi invers), texte sataniste zbierate de nişte gorile în pandalii, oameni neizbutind eu a le spune, m-au umplut de oroare. N-am putut, nici n-am vrut să urmăresc aşa ceva mai mult de două minute! Prin urmare, la clubul COLECTIV se afla un veritabil bârlog satanist, frecventat de sute de dezaxaţi care se cunoşteau între ei, iubeau scenele infernale cu sacrificii de făpturi omeneşti cuprinse de văpăi. Nu vom exclude ca între cei peste 400 de inşi prezenţi în invocatul loc de perdiţie, cu trei seri în urmă, să fi fost şi mulţi novici (între care şi minori!), naivi atraşi de un aşa-zis concert rock. Tocmai de aceea, familiile, apropiaţii publicului menţionat este cazul a-şi pune, chiar mai serios decât noi, ceilalţi, întrebări adânc neliniştitoare. Cunoşteau în ce mod <se distrau> copiii, fraţii ori surorile, prietenii lor? Dacă da, sunt complici la cumplitul măcel!”, a notat cadrul universitar în postarea sa de pe Facebook.

Mesajul scris de aceasta a devenit viral pe rețele de socializare, fiind condamnat de o mulțime de persoane. Mai mult, un grup din orașul de pe Bega a decis să protesteze împotriva acesteia, cerându-i demisia.

Astfel, s-a organizat o întâlnire luni, 9 noiembrie, de la ora 15 în fața Rectoratului Universității Politehnica Timișoara pentru a discuta cu reprezentanții conducerii instituției și pentru a cere demiterea ei.

În acest sens s-a creat și un eveniment pe Facebook, care-i îndeamnă pe timișoreni să se alăture demersului. Organizatorii protestului mai spun că mesajul Vioricăi Bălteanu este unul discriminator și defăimător.

UPDATE: Reprezentanții UPT susțin că Bălteanu nu lucrează în această instituție.

Cu toate că pe Facebook Viorica Bălteanu se prezintă drept cadru didactic universitar la Universitatea Politehnica Timișoara, reprezentanții acestei instituții susțin că aceasta este o minciună.

”Conducerea UPT a aflat de faptul că un cont de Facebook pe numele Viorica Bălteanu, care pretinde că este profesor al Universității Politehnica Timișoara a publicat pe rețeaua socială menționată un mesaj extrem de controversat și în aceiași măsură contestat dur de opinia publică. Referitor la acest fapt, precizăm că Viorica Bălteanu nu a avut niciodată calitatea de cadru didactic titular și nu figurează în evidențele pe care universitatea le are nici în calitate de cadru didactic asociat al Universității Politehnica Timișoara”, se arată într-un comunicat al UPT.

Deși pe Facebook se prezintă ca fiind cadru didactic al Universității Politehnica, în CV-ul Vioricăi Bălteanu aflat pe site-ul Uniunii Scriitorilor din România, filiala Timișoara, Bălteanu, acum în vârstă de 68 de ani, se prezintă drept istoric literar, traducător și lingvist și cadru didactic la Universitatea de Vest din Timișoara.30Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor