Demareaza programul Rabla, cu 17.000 de tichete

De T. Ex.
Demareaza programul Rabla, cu 17.000 de tichete
Programul Rabla demarează, marţi, pentru persoane fizice, a anunţat ministrul Mediului, Attila Korodi. Românii care vor să îşi caseze maşina au la dispoziţie 17.000 de tichete, iar cei care îşi cumpără maşini noi beneficiază de o primă de casare de 6.500 de lei.

Şoferii care vor să scape de maşinile mai vechi de 8 ani pot să se înscrie la dealerii autorizaţi, 17.000 de tichete fiind distribuite prin programul electronic.

Pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, cei care intră în programul Rabla vor primi şi un eco-bonus în valoare de 500 de lei pentru: achiziţionarea unui autovehicul nou, încadrat în norma de poluare Euro 6, achiziţionarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii ce dioxid de carbon mai mică de 100g/km şi achiziţionarea unui atuovehicul nou, cu sistem de propulsie hibrid, fără a putea fi însă cumulate mai mult de două eco-bonusuri.

Astfel, cei care vor dori să îşi caseze maşina mai veche de opt ani pentru a beneficia de o reducere de 6.500 de lei la achiziţia unui autoturism nou se vor prezenta direct la dealerul auto validat de la care doresc să cumpere şi se vor înscrie, urmând ca apoi să meargă la un colector autorizat pentru casare, la Poliţie pentru radierea autovehiculului şi să revină la dealer pentru a încheia contractul de vânzare-cumpărare. Cetăţenii pot merge la orice colector autorizat de Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului (ANPM), pentru casarea autovehiculului.

După înscrierea la dealer, în maximum 5 zile se confirmă că cetăţeanul respectiv poate beneficia de program, după care acesta are la dispoziţie 25 de zile pentru a casa şi radia maşina şi a încheia contractul de vânzare – cumpărare pentru autoturismul nou. Dealerul trebuie să factura de livrare a autovehiculului nou în termen de 90 de zile de la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare, dar nu mai târziu de data de 10 decembrie 2014 inclusiv.

Cei care vor să îşi caseze vechea maşină, dar nu şi să cumpere o maşină nouă, pot ceda dreptul de folosire a primei de casare altcuiva, cu care trebuie să meargă de la început la dealer. Atunci când va fi eliberat tichetul electronic, acesta va fi pe numele celui care cumpără autoturismul.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor