Delegatia Romaniei s-a intors de la finala ClimateLaunchPad

De Marcel Hoster
Delegatia Romaniei s-a intors de la finala ClimateLaunchPad
© Tion: Delegatia Romaniei s-a intors de la finala ClimateLaunchPad
O delegație timișoreană formată din mai mulți oficiali și reprezentanți al proiectelor câștigătoare la nivel național au reprezentat România la finala internațională a ClimateLaunchPad. Cele două idei propuse de România nu s-au aflat printre cele câștigătoare, dar mai important este să participi!

Delegația României și cei doi finaliști ai competiției naționale de la Timișoara s-au întors de la Edinburgh (Scoția), unde au participat la finala competiției internaționale de idei ClimateLaunchPad, cea mai mare competiție din domeniul tehnologiilor inovative din Europa.

Delegația română a fost compusă din Cristina Bădulescu – Manager de proiect CLIMATE KIC/CCIA Timiș, Delia Gligor – membru al juriului, prodecan al Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest Timișoara și Radu Ticiu – reprezentant al Start-Up HUB Timișoara. CCIA Timiș, în calitate de partener oficial în România al Programului CLIMATE KIC a organizat și găzduit în data de 25 septembrie 2018 finala națională a competiției de idei ClimateLaunchPad, după ce în prealabil echipele înscrise în competiție au avut parte de un training intensiv susținut de lectori internaționali. În urma deliberării juriului, au fost selectate cele două echipe finaliste care au reprezentat România la finala internațională din Scoția: AirPi Monitoring System – locul I (Sergiu Micorici, Laura Chirilă) – dronă cu filtre electrochimice și senzori care poate zbura deasupra companiilor poluatoare pentru a curăța aerul; Reactive Boards – locul II (Sorin Dabiște, Andrei Bora) – longboard electric care va revoluționa modul de a merge la lucru în marile orașe.

La Edinburgh, în data de 1 noiembrie, au avut loc semi-finalele unde au fost susținute 130 de idei inovatoare. În urma deliberării juriului care a acordat punctaje echipelor în funcție de fezabilitate, scalabilitate, crearea de locuri de muncă, impact social, impactul asupra schimbărilor climatice și calitatea prezentărilor s-au ales cele mai bune 16 echipe care au ajuns în marea finală.

Câștigătorii ClimateLaunchPad 2018 sunt:

Locul I – ECO2Blocks; (Portugalia)
Locul II – JSP-Waste to Energy: Microworld to MegaWatts (India)
Locul III – Crover; (Scoția)

Premiile de 10.000 euro, 5.000 euro și respectiv 2.500 euro reprezintă prime investiții în business-ul lor.

Misiunea competiției este aceea de a atrage potențialul de tehnologii inovative din Europa și de a crea oportunități pentru inovatori în vederea atenuării efectelor schimbărilor climatice.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !