De luni se impart ajutoarele de la UE si la Lugoj

De A.S.
De luni se impart ajutoarele de la UE si la Lugoj
© TION: De luni se impart ajutoarele de la UE si la Lugoj
Dacă la Timişoara distribuirea alimentelor din stocurile de intervenţie ale UE pentru persoanele defavorizate a început de joi, la Lugoj produsele se vor împărţi începând de săptămâna viitoare. Şomerii, pensionarii, revoluţionarii şi alte categorii de persoane considerate a fi defavorizate vor primi făină, ulei, paste făinoase, ulei, zahăr, pateuri, carne de porc şi de vită la conservă.

Direcția de Asistență Socială Lugoj va începe distribuirea produselor alimentare pentru ajutorarea persoanelor defavorizate din data de 15 decembrie 2014, adică de luni. Ajutoarele de la UE se vor împărţi între orele 9.00-16.00, la magazinul Bumbacul de pe strada Siretului nr. 1 din Lugoj.

Cei care vor să ridice produsele trebuie să se prezinte cu un cupon pe care ar fi trebuit să îl primească prin poștă și cartea sau buletinul de identitate în original. Angajaţii Direcţiei vor elibera în fiecare dimineață numere de ordine pentru buna desfășurare a distribuirii.

„Livrarea alimentelor (…) se va face în două cutii de carton cu conținut identic. Fiecare cutie va cuprinde jumătate din cantitatea alocată pentru o persoană. O cutie conține: făină – 3 kg, mălai – 3 kg, paste făinoase – 400 gr., ulei – 2 l, zahăr – 2 kg, conservă din carne de porc în cutie metalică de 300 gr. – 4 bucăţi, conservă din carne de vită în suc propriu în cutie metalică de 300 gr. – 3 bucăţi și conservă de pateu de ficat în cutie metalică de 200 gr. – 5 bucăţi”, precizează reprezentanţii Primăriei Lugoj.
Aproape 2.800 de lugojeni ar trebui să beneficieze de produsele alimentare de la UE.

„La nivelul municipiului Lugoj au fost primite liste cu 2.743 de beneficiari ai programului POAD 2014. De menționat că persoanele care se regăsesc pe liste au fost în drepturi la 31 iulie 2014. Pentru cei care au intrat în drepturi începând cu 1 august 2014 se vor întocmi liste suplimentare, la finalul perioadei de distribuire pentru cei aflați pe listele inițiale”, au mai explicat autorităţile locale.

De aceste alimente beneficiază familiile şi persoanele singure care au dreptul la venitul minim garantat, familiile care beneficiază de alocaţie pentru susţinerea familiei conform Legii 277/ 2010, şomerii cu indemnizaţie de până în 400 de lei inclusiv şi şomerii înregistraţi la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă ce nu beneficiază de indemnizaţie, pensionarii din sistemul public care câştigă sub 400 de lei pe lună, pensionarii care beneficiază de indemnizaţie socială potrivit OUG 6/2009, al căror venit se află sub 400 de lei pe lună, persoanele cu handicap grav şi accentuat neinstituţionalizate, adulţi si copii. Acestora li se adaugă beneficiarii unor legi speciale, dacă nu realizează alte venituri în afară de cele provenite din drepturile băneşti acordate de aceste legi, ale căror cuantum cumulat se află sub 400 de lei pe lună.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor