De la melodii lautaresti, la muzica noptilor in Madrid: o seara in familia Petrila

De S.P.D.
De la melodii lautaresti, la muzica noptilor in Madrid: o seara in familia Petrila
Primul concert al Filarmonicii Banatul în 2014 s-a purtat pe coarda sensibilă a auditoriului, invitat să asculte muzică în familie. Cu fetițele Andreea, Cora și tinerii lor părinți, Gabriela și Lucian. Frumoasa familie Petrila.

Cora Maria Petrila are 12 ani, este elevă în clasa a VI-a și studiază vioara, iar la concertul de familie de vineri seara a urcat prima pe scenă, cântând, curajos, Preludiu şi Allegro de Pugnani-Kreisler. Sora ei, Andreea Irina Petrila, are 15 ani, este violoncelistă, discipolă a Alexandrei Guțu, și a interpretat, cu sensibilitate, Elegia lui Gabriel Fauré şi Allegro Appassionato de Camille Saint-Saëns. Părinții lor, Lucian Petrila (care a cântat, în acest concert, la vioară și la violă) și Gabriela Sebestyen Petrila, violonistă, au ales pentru seara în familie Melodii lăutărești de Sarasate, Dansul ungar 6 de Brahms și Dublu Concert de Bruch. În finalul concertului, cei patru Petrila și-au transportat publicul în Spania, acolo unde, mărturisea Lucian, ”s-a….creat familia noastră”, cântând împreună cu orchestra La Musica Notturna delle Strade din Madrid. Concertul desfășurat în cadrul programului Familii de Muzicieni, a fost dirijat de Petronius Negrescu, alias Pedro Negresco, cunoscut timișorenilor mai cu seamă ca excelent muzician de jazz.

Următorul eveniment la Filarmonica Banatul va fi susținut, sub genericul ”Eminescu. Și-atât”, miercuri, 18 ianuarie, de la ora 19:00, de Corul Ion Românu, dirijat de Iosif Todea, cu participarea actorilor Alexandra Didilescu și Colin Buzoianu.

foto (c) fotosen.ro

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !