De cealalta parte, spectacol croat la Timisoara

De S.P.D.
2Comentarii
De cealalta parte, spectacol croat la Timisoara
© TION - De cealalta parte
Youth Theatre din Zagreb joacă la Timișoara spectacolul „De cealaltă parte”, de Nataša Rajković şi Bobo Jelčić, o piesă ale cărei mesaj este „că trebuie să învăţăm să-i distingem pe unii de ceilalţi, pentru a deveni mai buni, şi să încetăm să închidem uşa celor nefericiţi, doar pentru că ne e mai uşor să credem că ei sunt singurii vinovaţi”.

Reprezentația are loc duminică, 16 februarie, de la ora 19, în Sala 2, la invitația Teatrului Naţional Timișoara, care continuă astfel seria evenimentelor derulate în cadrul proiectului european „Spectacolele ETC”.

„Spectacolul a fost invitat la cele mai importante festivaluri de teatru din Europa, fiind considerat reprezentativ nu doar pentru teatrul croat, ci şi pentru cultura croată contemporană. Atât publicul cât şi critica au numit spectacolul De cealaltă parte <<unul dintre cele mai importante evenimente culturale croate ale acestui deceniu>>.

„De cealaltă parte spune povestea unor oameni singuri a căror viaţă ar putea fi descrisă ca banală. Pentru ei, însă, este singurul lucru pe care îl au. Poate nu este surprinzător ca la patruzeci de ani să ai senzaţia că existenţa ta nu prea are sens. La treizeci de ani este normal să vrei mai mult de la viaţă şi să pretinzi să fii acceptat de ceilalţi aşa cum eşti. Şi poţi spune cuiva de douăzeci şi cinci că e încă foarte tânăr şi că de abia urmează să vadă. Am putea adăuga şi că în cele din urmă totul va fi bine. Dar ca să fim corecţi, trebuie să spunem şi că nu e obligatoriu să iasă aşa. Că nu se ştie. Că nu e sigur. Şi că toate astea depind, în cele din urmă, de noroc. Şi că celor cu noroc le e mai uşor, iar cei care nu au parte de noroc ar trebui ajutaţi”, punctează secretarul literar al TNT, Codruța Popov.

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor