De-a arhitectura: sute de elevi timisoreni au imaginat cartierul ideal la Timisoara

De S.P.D.
Reactualizat la:
De-a arhitectura: sute de elevi timisoreni au imaginat cartierul ideal la Timisoara
© TION - De-a arhitectura: sute de elevi timisoreni au imaginat cartierul ideal la Timisoarei
În Timișoara, 430 de elevi din clasele a III-a și a IV-a s-au ”jucat de-a arhitectura”, în ore predate de o echipă de entuziaști tineri arhitecți. Cincisprezece machete realizate de 360 de elevi vor fi expuse cadrul anualei timișorene de arhitectură 2014.


Organizat de Ordinul Arhitecţilor din România Filiala Teritorială Timiş, în parteneriat cu Asociaţia “De-a arhitectura”, evenimentul “Arhitectura şi copiii”, din cadrul anualei timișorene de arhitectură 2014, va avea loc în data de 18 iunie, orele 11:00 la sala de sport a Universităţii de Vest Timişoara, sala de baschet, str. Vasile Pârvan, nr. 4.

”De-a arhitectura” este o asociaţie non-profit care își propune dezvoltarea și promovarea educaţiei de arhitectură şi mediu construit pentru copii, în vederea conştientizării şi a cunoaşterii valorilor arhitecturii, design-ului şi ale urbanismului. În Timișoara programul “De-a arhitectura în oraşul meu” iniţiat de această asociație a început să fie implementat la începutul anului școlar curent, iar în prezent 430 de elevi de clasa a 3-a și a 4-a învaţă despre arhitectură în 8 școli, respectiv 19 clase, cu ajutorul învăţătorilor și al celor 19 voluntari arhitecţi sau studenţi la arhitectură. Pentru următorul an școlar s-au înscris un număr de 24 de clase.

În cadrul acestui eveniment vor fi prezentate 15 machete la care au lucrat 361 de copii între 9 şi 11 ani din Timișoara.

„Ele sunt rezultatul palpabil al unui an şcolar plin de cuvinte şi idei ne-mai-văzute, de întâlniri aşteptate cu sufletul la gură de şcolari, dar şi de tinerii arhitecţi care i-au îndrumat. Cursul, construit pe principiile învăţării experienţiale, i-a purtat pe cei mici în suita observ – analizez – construiesc – prezint prin cinci module, pentru a învăţa despre scară şi proporţii, spaţiu şi material, loc, oraş şi sustenabilitate. Atelierul din ultimele săptămâni i-a provocat să construiască un cartier imaginat de ei, fiind şi un prilej bun de recapitulare”, explică organizatorii.

În Timişoara cursul este predat de către o echipă entuziastă formată din arhitecţii voluntari: Oana Simionescu, Brînduşa Havași, Dana Ardelean, Oana Aneci, Rethy Dora, Brigitte Hajdu, Răzvan Vingan, Zeno Ardelean, Thomas Strumberger, Mihai Danciu, Alexandra Maier, Negrişanu Daniela, Claudia Godean, Bogdan Duică, Simona Mesaroş, Simona Iștoc, Diana Pepici, Florina Avrămuţ, Alexandra Garomfir.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor