Curtea de Conturi a sesizat DIICOT in legatura cu acuzatii de abuz in serviciu la Spitalul Judetean

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
2Comentarii
Curtea de Conturi  a sesizat DIICOT in legatura cu acuzatii de abuz in serviciu la Spitalul Judetean
© TION: Curtea de Conturi a sesizat DIICOT in legatura cu acuzatii de abuz in serviciu la Spitalul Judetean
În urma unui control realizat de către Curtea de Conturi la Spitalul Judeţean Timişoara, au ieșit la iveală mai multe nereguli, care vizează în special activitatea directorului financiar-contabil, Maria Saracan. După publicarea raportului, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din funcție a lui Saracan și a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), la finele anului trecut, pentru infracțiuni de abuz în serviciu.

Mai precis, Curtea de Conturi acuză săvârşirea unor infracţiuni de abuz în serviciu în derularea unor contracte de la Spitalul Judeţean Timişoara, decoperite în urma controlului realizat la începutul anului 2014. Mai mult, Curtea de Conturi a cerut suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil şi a sesizat DIICOT, la finalul anului 2014, pentru infracţiuni de abuz în serviciu. Tot în acea perioadă s-a dispus şi suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil Maria Saracan, aflată acum în concediu medical.

Contractele pentru care Curtea de Conturi a sesizat DIICOT se referă la servicii de pază, deratizare şi chiar cumpărarea unui tomograf. Mai precis: nerespectarea prevederilor legale privind procedurile de achiziţie a serviciilor de dezinsecţie şi deratizare, nerespectarea procedurilor de achiziţie publică a aparaturii medicale de la o firmă, nerespectarea prevederilor legale de atribuire a contractului de prestări servicii de pază, nerespectarea prevederilor legale privind achiziţiile publice la achiziţionarea unei instalaţii de tomografie computerizată multislic.

Conform, “situaţiei sesizărilor transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmăririi penale în cazurile în care prejudiciul estimat depășește suma de 500.000 de euro”, publicată pe site-ul Curţii de Conturi, Camera de Conturi a județului Timiș, în urma procesului verbal de constatare nr. 8615 din 28.02.2014 acuză un abuz în serviciu la Spitalul Judeţean Timişoara, cu un prejudiciu estimat de 2.444.301,02 lei şi cere suspendarea din funcție, printr-o sesizare la DIICOT.

„A venit în luna decembrie o decizie a Curţii de Conturi prin care se cerea, în urma controlului şi a raportului final al Curţii de Conturi suspendarea din funcţie a directorului financiar-contabil Maria Saracan. Doamna director este în concediu medical, noi am trimis imediat către Ministerul Sănătăţii raportul şi hotărârea Curţii de Conturi, fiind în concediu medical nu s-a pus în aplicare”, spune directorul Spitalului Judeţean Timişoara, Marius Craina.2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor