Curtea de Apel Timisoara: parcarea din spatele Begai poate ajunge inapoi la primarie, de la fratii Cristescu

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
12Comentarii
Curtea de Apel Timisoara: parcarea din spatele Begai poate ajunge inapoi la primarie, de la fratii Cristescu
© TION: Curtea de Apel Timisoara: parcarea din spatele Begai poate ajunge inapoi la primarie, de la fratii Cristescu
Primăria Timișoara ar putea recâștiga dreptul de proprietate asupra parcării din spatele magazinului Bega, care ajunsese în proprietatea firmei Bega Turism, deținută de frații Cristescu. Municipalitatea a dat în judecată firma și statul român și a câștigat, la Curtea de Apel. Decizia nu este definitivă încă.

Primarul Nicolae Robu a anunțat, vineri, că municipalitatea a câștigat la Curtea de Apel Timișoara dreptul de proprietate asupra terenului din spatele Begăi.

Povestea este mai veche. După ce în 2014 organizase două licitații pentru găsirea unui investitor care să construiască o parcare supraetajată cu 500 de locuri, în asociere cu societatea Drumuri Municipale, pe terenul din spatele magazinului Bega, din Piaţa Mareşal Ferdinand Foch, la un moment dat s-a aflat că acel teren este… proprietate privată. Era deținut de SC Bega Turism SA, ajungând în proprietatea acestei societăţi în baza unei hotărâri de Guvern mai vechi – HG nr. 834 din 1991 privind stabilirea şi evaluarea unor terenuri deţinute de societăţile comerciale cu capital de stat. Asta, după ce Ministerul Economiei a emis un certificat de atestare a dreptului de proprietate pentru Bega Turism în 18 aprilie 2014, adică înainte să fie organizate licitaţiile pentru noua parcare!

Robu anunța, în ianuarie 2015, că dă în judecată Ministerul Economiei și firma Bega Turism. Curtea de Apel a admis cererea primăriei.

„Curtea de Apel Timișoara admite cererea formulată de reclamanții Municipiul Timișoara în contradictoriu cu pârâții Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri și SC Bega Turism SA. Dispune anularea Certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor Seria M03 nr.12931/18.04.2014 emis pentru SC Bega Turism SA; restabilirea situaţiei anterioare în CF nr.438513 UAT Timişoara, în sensul reînscrierii dreptului de proprietate al Primăriei Municipiului Timişoara; restabilirea situaţiei anterioare în CF nr.400348 UAT Timişoara, CF nr.409640 UAT Timişoara, CF nr.411551 UAT Timişoara, CF nr.411566 UAT Timişoara, înainte de dezmembrare şi sistarea CF nr.439698 UAT Timişoara; Obligă pârâţii în solidar la plata cheltuielilor de judecată suportate de către reclamanți, în suma de 50 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată în şedinţă publică azi, 31.03.2016. Este vorba despre acea parcare unde noi intenționaserăm și am făcut de două ori licitație în acest sens, să construim o parcare supraterană”, a anunțat Robu decizia instanței.

Așadar, dacă nu se depune contestație la decizia instanței, terenul reintră în proprietatea primăriei, iar municipalitatea îl poate folosi în continuare. În momentul de față, acolo funcționează o parcare privată.

Articole pe aceeași temă:

Primaria Timisoara se judeca pentru parcarea de la Bega care a ajuns in proprietatea fratilor Cristescu

Noua parcare de la Bega – din bani de la bugetul local dupa ce investitorii au spus pas

 

 12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor