Curtea Constitutionala a decis: Hotararea Senatului in cazul Dan Sova, neconstitutionala

De T. Ex.
Curtea Constitutionala a decis: Hotararea Senatului in cazul Dan Sova, neconstitutionala
© Foto: Arhiva
Curtea Constituțională (CC) a decis, miercuri, că hotărârea Senatului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a reţinerii şi arestării lui Dan Şova este neconstituţională. Decizia CC este este definitivă şi general obligatorie.

Potrivit unui comunicat de presă emis de Curtea Constituțională, în urma deliberărilor, cu majoritate de voturi, s-a constatat că Hotărârea Senatului din 25 martie în cazul lui Dan Şova este neconstituţională, deoarece a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor articolului 76 alineatul 2 din Constituţie.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a constatat că Hotărârea Senatului nr. 32 din 25 martie 2015, prin care Senatul a constatat că nu au fost întrunite condiţiile cerute de art. 24 alin. 4 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi de art. 173 din Regulamentul Senatului, pentru a încuviinţa reţinerea şi arestarea preventivă a domnului senator Şova Dan – Coman, este neconstituţională, întrucât a fost adoptată în temeiul unor dispoziţii legale şi regulamentare care contraveneau prevederilor art. 76 alin. (2) din Constituţie”, se arată în decizia Curții Constituționale în cazul sesizării formulate de 46 senatori ce aparțin Grupului parlamentar al PNL.

Decizia judecătorilor constituţionali este definitivă şi general obligatorie şi se va comunica Senatului. Argumentaţiile reţinute în motivarea soluţiei pronunţate de Plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul deciziei, care se va publica în Monitorul Oficial.

PNL a sesizat, în 23 aprilie, CC, arătând că „Senatul trebuia să-şi asume decizia prin care încuviinţează ori nu reţinerea şi arestarea preventivă a senatorului în cauză”.

Sursa: Mediafax0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !