Cursuri de formare in Timis pentru cei care vor sa devina asistenti maternali

De Adrian Panduru
1Comentariu
Cursuri de formare in Timis pentru cei care vor sa devina asistenti maternali
Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Timiş va organiza, în această primăvară, un nou curs de formare a asistenţilor maternali profesionişti. Asistenții maternali sunt cei care au grijă de copiii abandonați, ori cei care sunt scoși din familii datorită relelor tratamente la care sunt expuși de către părinții biologici.

Asistentul maternal profesionist este persoana fizică, atestată în condiţiile legii, care asigură, prin activitatea pe care o desfăşoară la domiciliul său, creşterea, îngrijirea şi educarea, necesare dezvoltării armonioase a copiilor pe care îi primeşte în plasament sau în încredinţare. Persoanele interesate sunt așteptate pentru a depune o cerere de evaluare la Registratura de la sediul DGASPC Timiș, str. P-ta Regina Maria, nr. 3, Timișoara sau la sediul din Lugoj, strada Timișorii nr. 27-33. Perioada de depunere a cererilor este 1 – 31 martie 2016. Cererea va cuprinde și motivația pentru care persoana respectivă doreşte să devină asistent maternal profesionist.

La cererea de evaluare vor fi anexate un curriculum vitae al solicitantului, copie după actul de identitate și copie după diploma de studii a ultimei școli absolvite. În urma depunerii cererii, angajatii din cadrul D.G.A.S.P.C. Timiș vor efectua o evaluare socială a persoanei solicitante, care constă în vizite la domiciliul acesteia, discuții cu membrii familiei sale, vecini, prieteni, precum și o evaluare psihologică. Ulterior evaluării, persoanele acceptate vor urma cursuri de formare profesională în vederea obținerii atestatului de asistent maternal profesionist, putând fi angajate numai după obținerea acestui document. Cursurile de formare profesională vor fi organizate la sediul DGASPC Timiș și au o durată de minim 60 de ore.

Cursul este gratuit, iar persoanele care doresc să îl urmeze trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă capacitate deplină de exerciţiu; să prezinte garanţii morale şi materiale pentru îndeplinirea corectă a obligaţiilor ce le revin referitoare la creşterea, îngrijirea şi educarea copiilor pe care îi vor primi în plasament; să aibă în folosinţă o locuinţă care să acopere necesităţile de preparare a hranei, igienă, educaţie şi odihnă ale utilizatorilor săi, inclusiv pe cele ale copiilor care urmează a fi primiţi în plasament; să aibă vârsta cuprinsă între 25 și 55 de ani; să aibă studii medii absolvite cu diplomă de bacalaureat sau școală profesională. Conform legii, nu vor putea deveni asistenţi maternali profesionişti persoanele care au suferit o condamnare prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, pentru săvârşirea cu intenţie a unei infracţiuni, cei care au fost decăzuţi din drepturile părintesti, sau al căror copil a fost declarat abandonat prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă și cei care suferă de boli cronice transmisibile şi boli psihice.

Mai multe informaţii privind organizarea acestui curs, pot fi obţinute la Serviciile Management de Caz Zona I, Zona II și Zona III din cadrul DGASPC – telefon 0256-490281, 494030, interioare 111 şi 180, respectiv, pentru zona Lugoj – 0256-336788.

În Timiș sunt aproximativ 600 de asistenți maternali, iar indemnizația primită de un astfel de asistent pentru un copil este de aproximativ 600 de lei pe lună – pentru hrană, îmbrăcăminte și cele necesare unui copil. Nu numai atât. Asistenţii maternali sunt plătiţi cu salariul minim pe economie – 975 de lei/lună, la care se poate adăuga sporul de vechime. Se acordă un spor de 15% pentru cel de-al doilea copil pe care îl au în grijă şi 25%, dacă se ocupă de un copil cu handicap.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor