Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?

De Lavinia Ceuta
Reactualizat la:
Cum sa-ti faci propria reteta de detoxifiere?
© Foto: watchfit.com
”Cură de detoxifiere sau rețeta sănătoasă de început a primăverii!”, este peste tot vizată sau prezentă, nu-i așa?! Poate am început să înțelegem că fiecare anotimp vine cu o informație proprie, cu o tendință în nutriție, cu alegeri diferite în a trăi fiecare zi. Primăvara este asociată cu starea de detoxifiere, cu verdele naturii sau cu razele generoase ale soarelui.

Dacă ar fi să luăm culoarea acestor informații ale primăverii, ne-am opri la cristalinul apei bune, verdele clorofilei și galbenul din soare. Și, de aici, pornim în a ne face ”propria rețetă de detoxifiere”!

1. Apa bună, apa alcalină sau cea depozitată în recipientele de sticlă, este esențială în orice terapie.

2. Mirodeniile sunt tămăduitoare, iar băuturile energizante cu care ne răsfățăm în această perioadă, ar fi bine să conțină: scorțișoară, turmeric, piper cayenne, sau frunze proaspete de mentă. Tot aici aș include și ghimbirul, nicio zi fără el!

3. Galbenul din morcov sau lamâie să însoțească fiecare suc de peste zi!

4. În farfurii să aducem usturoiul verde, ridichile, ceapa verde și spanacul, toate acestea având informația clorofilei, precum o ”transfuzie de sânge bun!”

5. Merele ce mai sunt prin cămara, ori ananasul – de-l dorim -, alături de un strop din otet de cidru de mere, toate ajută…să ne detoxifiem!

6. Înainte de a incepe cura de detoxificare este recomandat a elimina anumite alimente din dieta: carne, lactate, zahăr, orice fel de stimulente, precum și orice alimente procesate. Se consumă numai fructe, semințe, legume si leguminoase.

7. O zi de lichide pe săptămână, e bine să avem mereu, iar, cei ce au curaj, ce bine le-ar putea prinde chiar 3 zile sau o săptămână, doar cu informația din sucuri proaspete, din ceaiuri și .. din voia bună!

Să vă bucurați de fiecare culoare a naturii și a hranei vii, de fiecare rază de soare, dătătoare de viață! Primăvară luminoasă, cu sănătate și bucurie!

Puteţi citi mai multe articole pe această temă, aici.

——————————————————————————————————————————————————————–

Centre medicale recomandate:

Derma Health SRL
Strada Drubeta 29, Timișoara

 

Ultra Med
Adresa mail contact: office@ultra-med.ro
Tel programari:0723372767
Program lucru: luni-vineri 15-20
str Pavel Jumanca, nr 14

 

Centrul Profilaxia SRL
Str. Arieş nr. 3, et I
Timişoara
Centrul Profilaxia Timisoara – 0256.490.123
Centrul Profilaxia Arad – 0757.168.102