Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?

De Lavinia Bratu Ceuță
Reactualizat la:
Cum ne pastram tineretea si ne sporim frumusetea de OM?
Pentru a trăi mult, sănătos și frumos, trebuie să fim mai voioși în viața de zi cu zi. Acesta nu este un lucru pe care-l învățăm de undeva sau ne învață cineva, este nevoie să-l învățăm cu drag și bucurie chiar noi, singuri. Mai apoi, se știe că pentru noi, oamenii (în special pentru femei!), nu există remediu mai bun împotriva tuturor bolilor și împotriva îmbătrânirii, decât bunătatea și dragostea. În vremurile vechi, femeile își păstrau rochia de mireasă pentru a o îmbrăca din când în când și a se admira în oglindă. Această stare este aducătoare de fericire și bucurie! Iată, ce lucruri simple ne resetează cu câțiva ani în urmă…

Pe lângă aceste simplități spuse – firești omului adânc -, am să vă scriu și câteva dintre secretele vieții lungi și frumoase preluate de la domnul Ovidiu Bojor, unul dintre cei mai înaintați oameni în vârstă, aflat încă ”în câmpul muncii”. Iată ce ne spune dânsul:

1. Mai întâi de toate, trebuie evitat sedentarismul.
2. Apoi, mişcarea şi gimnastica zilnică (eventual chiar şi numai mersul pe jos), după plăcerea şi capacitatea fiecăruia, prelungeşte mult felul de a fi al tinereţii.
3. Sub aspect spiritual, relaţiile familiale contează foarte mult.
4. În plus, odată ajuns la „vârsta înţelepciunii”, omul trebuie să-şi perfecţioneze calităţile morale, intelectuale şi spirituale. Se cuvine să ne impunem o auto-disciplină fizică, morală şi spirituală.
5. Să cultivăm optimismul şi sentimentele nobile care definesc statutul de om.
6. Să nu fim supăraţi pe nimeni, niciodată! Să ştim să iertăm şi să emitem numai sentimente pozitive care, în ultimă instanţă, tot asupra noastră se vor întoarce, la fel ca şi sentimentele negative.
7. Apoi, să încercăm să cunoaştem mai bine legile Naturii; cu cât vom fi mai aproape de ea, vom trăi mai bine şi mai mult pe acest pământ. În zonele temperate, în care trăim şi noi, trebuie să ne potrivim „ceasul biologic” în funcţie de cele patru anotimpuri, aşa cum, de altfel, face orice formă a vieţii integrate în natură.

Îndemnul și darul meu de Moș Nicolae…

ÎNVAȚĂ SĂ FACI TOT CE FACI CU BUCURIE, TOATE ACȚIUNILE ȘI TOATE FAPTELE TALE SA FIE ÎNSOȚITE DE VOIA BUNĂ ȘI DE BUCURIA ASUMĂRII ȘI RESPONSABILIZĂRII PERSONALE…
FII CONȘTIENT…
FII PREZENT…
FII BUCURIE!

Tinerețea fără bătrânețe există! Depinde doar de tine să descoperi asta! Să aveți parte de tot cei mai bun pe lumea aceasta!

Cu tot dragul meu de oameni, Lavinia Bratu.

Puteți consulta mai multe articole pe această temă aici.

Citat-Carte-IV-600x280
Regulament de plasare a anunturilor