Cu cinci jucatori noi in echipa, RCM Timisoara se pregateste de cupele europene

De M. Hoster
1Comentariu
Cu cinci jucatori noi in echipa, RCM Timisoara se pregateste de cupele europene
Rugbiştii timişoreni reiau în această săptămână pregătirea în perspectiva campionatului, dar şi, destul de posibil, în cupele europene. Un campionat fundamental schimbat în ceea ce priveşte sistemul de desfăşurare al meciurilor, Federaţia de specialitate decizând eliminarea fazei de play-off. O altă schimbare importantă ce ar putea fi adoptată este cea care limitează numărul străinilor din echipă la opt, una care nu e pe placul RCM. La capitolul noutăţi, venirile sunt exclusiv din România.

„Începem demersul pentru a juca în cupele europene. Echipele englezeşti au decis să se retragă din Heineken Cup şi din Amlin Cup, deci vom avea şanse mai mari să participăm în locul acestor echipe. Campionatul va fi mult mai interesant în acest an. Echipele se întăresc, Constanţa e candidată la titlu, Baia Mare e o echipă puternică de unde a plecat un singur jucător. Steaua, la fel, e puternică, se pare că se mişcă treburile şi la Dinamo”, a declarat Dan Dinu, vicepreşedintele clubului RCM Timişoara.

El pare extrem de nemulţumit de posibilitatea ca Federaţia Română de Rugby să limiteze numărul străinilor din echipă la maximum 8. „Legat de numărul de jucători străini, Federaţia are în vedere o limitare a acestora la 6 – 8. Timişoara face lobby pentru excluderea acestei îngrădiri. Rugbyul a crescut în campionat, pentru a asigura dezvoltarea e nevoie de un imput. Acesta nu poate fi obţinut decât din afara României. Din păcate, nu există echipe de juniori sau jucători care să vină din spate şi care să asigure completarea locurilor libere. Această decizie va creşte artifical cheltuielile cluburilor. Va fi un număr limitat de jucători români care vor fi disponibili, iar cluburile se vor bate pentru semnăturile lor, ceea ce va însemna şi salarii şi cheltuieli mai mari”, a mai declarat Dinu.

Dannie de Villiers, antrenorul principal al RCM, spune că din punctul său de vedere nu sunt probleme şi că echipa sa va face faţă campionatului indiferent de decizia luată de Federaţie. „Jucătorii străini au avut o influenţă asupra campionatului. Trebuie găsit echilibrul în echipă între străini şi români, noi ne vom conforma la ceea se va decide de către Federaţie. Aici e Timişoara rugbistică, nu contează ce se decide, e un lot bun, echilibrat. Românii şi străinii s-au ajutat reciproc, fiecare a luat ceva de la celălalt”, spune de Villiers.

Dacă oficialii clubului nu au putut da un nume nou pentru funcţia de antrenor secund, fiind în prezent negocieri cu mai mulţi specialişti, noutăţi sunt la capitolul veniri de jucători. Este vorba de cinci nou sportivi, toţi români sau, mai precis, unul dintre aceştia din Republica Moldova: Mătase George, Cornei Cristian, Mahu Andrei, Sabău Marian, Mureşan Ionuţ. „E un pas înainte pentru mine, am venit la echipa care e campioană doi ani la rând, am găsit aici un grup puternic, să sperăm că am venit aici să aduc un aport pentru club, să aducem un al treilea titlu”, a declarat Cornei Cristian. Dan Dinu speră ca decizia de a-i aduce la Timişoara pe cei cinci să fi fost una corectă: „Sper să se integreze în club şi să demonstreze că încrederea pe care le-am acordat-o să fi meritat”, a spus principalul finanţator al RCM.

Ceva probleme legate de componenţa lotului ar putea apărea la Beni Tuiatua. El încă nu s-a prezentat la antrenamente şi e posibilă solicitarea suspendării acestuia. „Beni Tuiatua e sub contract cu noi trei ani de zile, vom trimite notificări în Noua Zeelandă, la el acasă şi către Federaţia lor. Dacă nu va veni la echipă cerem suspendarea sa pe doi ani”, a mai declarat Dinu.

Deocamdată nu vor mai veni jucători noi la echipă. Va urma un minicantonament de cinci zile în locaţia deja cunoscută echipei din sezoanele precedente, la Valea lui Liman.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor