Cu bicicleta pe malul Begăi, până la sârbi, din 2015

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
17Comentarii
Cu bicicleta pe malul Begăi, până la sârbi, din 2015
Pista de biciclete pe malul canalului Bega până la graniţa cu sârbii va deveni realitate până în anul 2015. Proiectul prevede construirea unei psite de biciclete din Timişoara până în Serbia, pe coronamentul canalului Bega, şi a demarat din 2006, când s-a purces la întocmirea studiului de fezabilitate.

Este vorba de un proiect sprijinit de Consiliul Judeţean Timiş, având finanţare din fonduri IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia. O pistă de biciclete de 37 de kilometri, de la Timişoara până la frontieră. Lăţimea părţii carosabile va fi pe 2 metri, pe coronamentul digului existent. La sfârşitul acestui proiect pista va fi disponibilă pentru bicilişti, dar doar pentru biciclişti, nu pentru maşini, pentru că nu e permisă distrugerea digului cu utilaje grele. S-a încheiat contractul de proiectare şi se aşteaptă proiectul tehnic şi caietul de sarcini.

„Este vorba de un proiect pentru pista de cicloturism de-a lungul canalului Bega în aval de Timişoara. 2.346.000 de euro este bugetul total al proiectului. Până la sfârşitul anului, proiectul va fi contractat. Noi sperăm ca, în funcţie de oferta care va fi câştigătoare, proiectul să fie realizat până în anul 2015, în totalitate. Sper ca anul viitor să înceapă şi lucrările la nodul hidrotehnic Sânmihai. Am discutat de posibilitatea decolmatării Begăi şi la sârbi”, a spus Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş.

Proiectul are însă ca dată de finalizare sfârșitul anului 2014.

În acest proiect intră şi biciclete, care vor putea fi închiriate, şi alte amenajări pentru o pistă ca în palmă. La graniţă se va găsi o soluţie pentru trecerea bicicletelor, până când sârbii vor intra în UE. „Cred că va fi o pistă de biciclete căutată şi frecventată, pentru că nu are nicio intersecţie cu alte drumuri, realizarea proiectului fiind făcută pe digul din dreapta Begăi. Cred eu că va fi o linie a Begăi, pe lângă navigaţie. Prin următorul proiect ce-l vom realiza împreună cu Primăria Timişoara şi achiziţionarea unor vaporaşe. Încep să prindă viaţă şi proiecte care au fost odată doar în glumă discutate. Pista va începe de la Podul Modoş, va fi suficient de accesibilă. Digul va fi consolidat cu încă 30 de centimetri cu balastru, piatră şi asfalt”, a spus Bojin.17Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor