Cu banii stransi la balul anual, Rotary Cetate Timisoara continua programul dotarii scolilor din judet cu toalete

De M. Hoster
Cu banii stransi la balul anual, Rotary Cetate Timisoara continua programul dotarii scolilor din judet cu toalete
Programul de introducere a toaletelor şi a apei curente în şcolile timişene, derulat de cei de la Rotary Cetate, va continua şi anul viitor. Membrii clubului îşi propun să ajute la realizarea unor condiţii decente pentru copiii din mediul rural, urmând ca alte câteva şcoli timişene să beneficieze de sprijin gratuit. Sâmbătă va avea loc balul organizat anual de cei de la Rotary Cetate Timişoara. O acţiune caritabilă, menită să adune fondurile necesare continuării proiectului.

Cea mai reuşită acţiune derulată de cei de la Rotary Cetate în ultima perioadă a fost cea prin care 11 şcoli şi grădiniţe din Timiş au fost dotate cu toalete. WC-ul din capătul curţii a fost înlocuit de o toaletă decentă, cu canalizare şi apă curentă. Proiectul Zece Şcoli de Nota Zece a transformat enorm viaţa elevilor din zece şcoli şi grădiniţe. „Numai prin educarea lor vom putea să ridicăm nivelul de trai”, spunea Ilie Truţ, preşedintele în exerciţiu al Rotary Cetate Timişoara.

Succesul iniţiativei a fost atât de mare încât programul va continua şi în anul care vine. „Nu ştiu dacă vom face zece şcoli, dar şapte opt tot vom reuşi”, a mai spus Truţ. El spune că împreună cu colegii săi va merge doar acolo unde este dorit. Au fost situaţii în care discuţiile de la primăria localităţii au arătat că cei de acolo chiar nu vor o asemenea investiţie… gratuită. În acest an, reabilitarea spaţiilor sanitare va fi efectuată în concordanţă cu proiectul de dotare cu canalizare şi apă a judeţului, derulat de Aquatim.

„Ilie Vlaicu, directorul companiei de apă, a venit şi şi-a propus să ne ajute. Ei derulează acel masterplan, iar noi ne-am orientat atunci când am decis unde să intervenim, exact cunoscând aceste proiecte. Nu se vor efectua investiţii mari în foraje acolo unde ştim că se va introduce apă şi canal în curând. Sunt foarte bine ghidate proiectele noastre”, a continuat Truţ.

Mare parte din banii pentru acest proiect vor proveni din sumele strânse din ediţia 2013 a balului organizat de Rotary Cetate, programat sâmbătă la Timişoara. „Ediţia din acest an se va numi Charity and Friendship Ball, va fi un bal în care vom insista pe promovarea comunităţii locale, a artiştilor locali”, a declarat Cosmin Grapini, secretarul organizaţiei.

Ineditul acţiunii va fi dat de mai multe pălării realizate la una dintre perlele economiei timişene din anii precedenţi, o societate din Periam, care nu a mai făcut faţă economiei actuale. De asemenea, va fi prezentată o paradă a modei unde modele vor fi chiar soţiile membrilor Rotary. Designul acestor piese vestimentare a fost realizat tot de trei creatoare locale.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor