Croaziere neobişnuite

Croaziere neobişnuite
Pentru mulţi dintre noi, o croazieră reuşită înseamnă, de regulă, câteva zile pe un vas, soare, apă şi distracţie. Există, însă, şi persoane pentru care o excursie pe mare înseamnă cu totul altceva, şi anume împlinirea unui vis, aplecarea către un hobby anume sau chiar vizitarea unor locuri în care au trăit personaje istorice sau literare.

Bineînţeles, şi costurile pe care le presupun astfel de croaziere sunt pe măsură. Având în vedere că plimbările tematice şi bizare în acelaşi timp se vor desfăşura anul viitor, n-ar fi rău să luaţi notiţe şi să vă uitaţi, în prealabil, în portofel.
Astfel, în aprilie şi noiembrie 2008 vor fi organizate două croaziere care vor reuni aproximativ 2.000 de motociclişti, într-o călătorie de o săptămână zile pe Rivera mexicană. Toţi participanţii, inclusiv personalul de pe vas, vor fi îmbrăcaţi în veste şi pantaloni din piele. Pe vapor vor fi expuse 20 dintre cele mai noi apariţii de pe piaţa moto, vor putea fi cumpărate accesorii pentru motociclete şi vor fi organizate concursuri cu premii în valoare de 480.000 de dolari. Preţul excursiei porneşte de la 1.800 de dolari de persoană.

Richard Jones, autorul mai multor cărţi despre crime şi locuri bântuite din Anglia, organizează o croazieră tot de 7 zile, în care invitaţii vor naviga pe Tamisa. Vasul se va opri la Whitechapel, pentru a-i lua urma lui Jack Spintecătorul, şi la Hampton Court, despre care se spune că este bântuită de o mulţime de fantome, printre care şi Catherine Howard, cea de-a cincea soţie a lui Henric al VIII-lea. Croaziera în care vă puteţi pune la încercare inima va costa 2.500 de dolari de persoană.

Modă şi şah printre valuri

Sport şi andrele. O altă excursie tematică, ce pare a atrage deja o mulţime de curioşi, este una la preţ ceva mai redus, undeva în jur de 725 de dolari/persoană. Organizatorii speră să adune la un loc o sută de amatori de împletit şi croşetat, şase experţi care să-i ajute. Participanţii vor merge prin Belize şi Honduras şi vor învăţa cum să facă articole vestimentare precum fulare, pulovere sau mănuşi.

Nici amatorii sportului minţii nu au fost uitaţi de cei care pun la cale croaziere de vis. În ianuarie anul viitor, 75 de sahişti, printre care şi trei mari maeştri, se vor îmbarca într-o croazieră de şapte zile prin Caraibe. Cei interesaţi vor plăti 1.699 de dolari de persoană. Campionul american Joel Benjamin va preda cursuri de zece ore, timp de două zile şi se vor organiza mai multe turnee de şah.

Sejur pe ritmuri nebuneşti

Iubitorii muzicii rock pot lua parte la o croazieră neobişnuită care va avea loc în ianuarie 2008 şi va parcurge un traseu prin Insulele Cayman şi Jamaica. La bordul vasului vor avea loc concerte ale unor artişti consacraţi, în fiecare dintre cele patru seri ale excursiei şi vor fi organizate festivaluri. Distracţia costă doar în jur de 700 de dolari de persoană, tocmai de aceea se speră că biletele se vor vinde ca pâinea caldă.

Tot la capitolul rock, de data aceasta clasic, se înscrie şi croaziera Elvis. Aceasta va avea loc în august 2008 şi va dura patru nopţi. La ea vor lua parte 2.000 de oameni care se vor delecta în decoruri ce imită cinci dintre locaţiile de concert preferate ale lui Presley, printre care Memphis şi Hawaii. Turiştii vor putea urmări filmele lui Elvis la un cinematograf aflat la bord. Micul dejun va fi luat la un bar special, la ora 3 după-amiaza, pentru că atunci lua Regele masa de dimineaţă. Preţul excursiei pleacă de la 850 de dolari de persoană.

Shakespeare şi telenovele

Pentru preţuri începând cu 2.675 de dolari de persoană, excursia având ca temă piesele marelui Will oferă posibilitatea celor 275 de pasageri ce urmează să cumpere bilete să meargă în Aruba şi prin Canalul Panama. Pe toată durata croazierei, aceştia au ocazia să se delecteze urmărind piese de teatru şi filme inspirate de opera marelui artist şi să ia lecţii de la Barry Craft, expert în literatură shakespeariană. Croaziera de zece zile va avea loc în noiembrie, anul viitor.
Pasionaţii de telenovele, însă, vor naviga prin Key West şi Cancun timp de patru zile, alături de staruri ale serialelor lacrimogene americane, printre care Tyler Christopher, din General Hospital, şi Julie Pinson, din Days of Our Lives. De asemenea, pasagerii vor putea scrie propriul lor scenariu de soap-opera pe care să-l joace cu unul dintre actori. Pentru şansa de a deveni scenarist de telenovelă, fiecare amator trebuie să scoată din buzunar aproximativ 800 de dolari.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !