Costul de trai in Timisoara, mai mare decat salariul mediu net. Topul celor mai scumpe orase din Romania

De B.A.M
Reactualizat la:
21Comentarii
Costul de trai in Timisoara, mai mare decat salariul mediu net. Topul celor mai scumpe orase din Romania
© TION: Costul de trai in Timisoara, mai mare decat salariul mediu net. Topul celor mai scumpe orase din Romania
Costul de trai în Timişoara este mai mare decât posibilităţile unei familii din clasa de mijloc. Astfel, o familie formată din două persoane, ambele câştigând salariul mediu în zonă, ar supravieţui cu greu… în Timişoara. Vedeţi în continuare care sunt cele mai scumpe oraşe din România şi din lume.


Pe site-ul numbeo.com internauţii din toată lumea pot calcula costul de trai în oraşele în care trăiesc, sau doresc să se mute. Interesant este că în România există şi oraşe unde traiul este mai scump decât în Capitală.

Timişoara se află, evident, între primele oraşe din România în ceea ce priveşte costul de trai, potrivit site-ului amintit. Pentru a calcula cât ar cheltui într-o lună o familie formată din doi timişoreni, am estimat că aceştia mănâncă în oraş prânzul sau cina de cel puţin şase ori pe lună, însă jumătate din aceste ieşiri sunt în restaurante relativ ieftine. De asemenea, în calculul nostru am considerat că ambii sunt băutori de cafea şi băutori moderaţi de alcool, iar în casă se fumează un pachet de ţigări pe zi şi, din când în când ies în oraş. Unul dintre ei foloseşte maşina pentru a merge la lucru, iar celălalt transportul în comun. Cei doi, de asemenea, merg în vacanţă de două ori pe an. Rezultatul calculatorului numbeo, care foloseşte date introduse de cei care locuiesc în Timişoara, este uimitor. Pentru a putea să îşi permită toate acestea, o familie de timişoreni ar trebui să câştige pe lună 5.845 de lei (2922,5 lei/membru/lună).

Iar acest cost este doar pentru cei care deţin deja o locuinţă în Timişoara şi nu trebuie să achite şi chiria. De asemenea, calculatorul nu ia în considerare cheltuielile medicale, cheltuielile cu diversele asigurări sau costul de parcare.

Primul lucru care iese în evidenţă în urma acestui calcul este că o familie din clasa de mijloc nu şi-ar permite să locuiască în Timişoara. Asta pentru că salariul mediu în zonă este, potrivit datelor statistice, aproximativ 1773 de lei net, pe lună, iar în domeniile mai bine plătite, cum ar fi industria, în jur de 1900 de lei pe lună.

Topul celor mai scumpe oraşe din România

Folosind aceleaşi date, am încercat să aflăm şi care sunt cele mai scumpe oraşe din România. Interesant este că Bucureşti nu este pe primul loc. Topul este următorul:

1. Sibiu – 6369 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Sibiu
2. Constanţa – 6363 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Constanta
3. Bucureşti – 6186 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Bucuresti
4. Braşov – 6032 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Brasov
5. Iaşi – 5941 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Iasi
6. Timişoara – 5845 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Timisoara
7. Craiova – 5823 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Craiova
8. Cluj-Napoca – 5820 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Cluj-Napoca
9. Arad – 5778 de lei pe lună

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA
10. Oradea – 4879 de lei pe lună

Topul celor mai scumpe orase din Romania - Oradea

Topul celor mai scumpe oraşe din lume

Oraşele din România ocupă partea de mijloc a clasamentului mondial, adică nici prea scumpe, dar nici prea ieftine. De altfel, conform unui studiu realizat recent de Consumer Price Index, România ocupa locul 95 din 112 ţări analizate. Pe primele locuri, se situează Elveţia şi Norvegia. Astfel, cel mai scump oraş din lume este Geneva (Elveţia), unde familia noastră de două persoane ar trebui să câştige peste 16.500 de lei pe lună. Pe următoarele locuri în clasament se situează Stavanger (Norvegia) – 15.900 de lei pe lună şi Zurich (Elveţia) – 15.700 de lei pe lună.

Voi vă descurcați în Timișoara cu salariul pe care îl aveți?

Foto: Wikipedia21Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor