Corpul de control al primului-ministru, in verificari la Primaria Timisoara

De A.S.
Reactualizat la:
10Comentarii
Corpul de control al primului-ministru, in verificari la Primaria Timisoara
© TION - Corpul de control al primului-ministru, in verificari la Primaria Timisoara
Corpul de control al primului-ministru se află de la începutul săptămânii la Primăria Timişoara. Oamenii din subordinea premierului Victor Ponta verifică modul în care s-au retrocedat mai multe imobile din oraş de-a lungul timpului, dar şi aspecte legate de aplicarea Legii 112 şi a Legii 79. Reprezentanţii Guvernului au stat de vorbă cu angajaţii municipalităţii şi au ridicat mai multe documente.

Corpul de control al primului-ministru a venit la Primăria Timişoara pentru a verifica mai multe dosare de retrocedare, dar potrivit viceprimarului Traian Stoia trimişii lui Ponta au decis să verifice şi alte aspecte de prin anul 2000 încoace.

„Corpul de control al premierului este de o săptămână în primărie. Am căutat să îi sprijinim cu tot ceea ce putem, le-au fost puse la dispoziție acte, sentințe, acte juridice, documente care arată modul de funcționare al primăriei și modul în care se iau și se duc la îndeplinire anumite sarcini de către personalul din primărie. Dumnealor și-au format un punct de vedere, urmează să aprofundeze în perioadă următoare, la București, materialul destul de bogat pe care l-au adunat de la diferite sectoare ale autorității locale. Dânșii au venit cu tematica retrocedării. Pe parcurs, au extins aria la vânzările pe Legea 112 din ’95 (Legea 112/1995, privind reglementarea situației juridice a unor imobile cu destinația de locuințe trecute în proprietatea statului) şi la vânzările pe Legea 79 din ’97 (Legea 79/1997 pentru modificarea Legii 85/1992 privind vânzarea de locuinţe şi spaţii cu altă destinaţie construite din fondurile statului şi din fondurile unităţilor economice sau bugetare de stat), la deciziile luate de primarul din mandatele trecute, s-a coborât de la anul 2008, inițial, pe la 2000”, a declarat, vineri, Stoia.

Întrebat ce au descoperit reprezentanţii Guvernului la primărie, Stoia a răspuns: „Au găsit tot ce au căutat. Nu ştiu dacă sunt nereguli în primărie, or fi fost în mandatele trecute”, a afirmat edilul.

Oficialul municipalităţii este convins că reprezentanţii Corpului de control se vor întoarce în curând în instituţia de pe Bulevardul C.D. Loga nr. 1.

„Bănuiesc că, într-o lună, o lună jumătate, vor veni cu concluzii și nu numai. Se vor aprofunda anumite concluzii. Ştiu eu că se întorc. Aşa cum am ştiut că vor veni. În momentul în care un caz este cercetat cu ordin de la centru, cazul ăla trebuie rezolvat. Nimeni nu-şi permite să nu ţină cont de opinia Corpului de control al premierului sau al Guvernului. Eu, ca persoană, sunt sigur că se vor lua măsuri, pentru că e normal să se ia măsuri. De data asta e vorba de un Guvern care nu-şi permite să nu ia măsuri pe această speţă. E o chestie care se cercetează acum. S-au extins de la retrocedări la vânzări pe Legea 112 şi la vânzări pe Legea 79”, a mai declarat Stoia.

Viceprimarul a explicat că în trecut a fost la primărie şi Corpul de control al premierului Boc şi că şi atunci s-au dispus o serie de măsuri în urma celor constatate, dar edilul spune că măsurile n-au fost puse în operă…

UPDATE: Robu spune că este firesc ca orice instituţie să fie controlată

Primarul Nicolae Robu susţine că nu are nicio emoţie în ceea ce priveşte rezultatele anchetei efectuate la Primăria Timişoara de Corpul de Control al premierului. Acesta susţine că inspectorii au verificat, în special, cazuri petrecute în mandatul trecut şi au ridicat mai multe documente privind unele transferuri de proprietate. De asemenea, reprezentanţii Primăriei Timişoara le-au prezentat acestora şi procesele pe care municipalitatea le-a intentat celor care au intrat ilegal în posesia unor terenuri sau imobile.

„Este un lucru firesc în opinia mea ca orice instituţie să fie controlată. Nu pot să vă spun dacă misiunea de control a apărut ca urmare a unor reclamaţii sau a apărut pur şi simplu ca urmare a unor grafice care există. Ei verifică transferurile de proprietate pe Legea 10 şi transferurile pe legile 112 şi 79. Aceste lucruri nu s-au mai întâmplat în perioada mandatului meu, nu am nicio emoţie vizavi de acest control. Au luat anumite documente din primărie. Li s-a prezentat tot şi ce procese avem în derulare şi ce măsuri am luat”, a spus Robu.10Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor