Copiii aruncati in strada la Timisoara vor fi transferati la Sibiu, dupa iesirea din spital

De Valentin Rusu
Copiii aruncati in strada la Timisoara vor fi transferati la Sibiu, dupa iesirea din spital
© TION: Copiii aruncati in strada la Timisoara vor fi transferati la Sibiu, dupa iesirea din spital
Copiii abandonaţi în Timişoara, în spatele Catedralei Mitropolitane, se află la Spitalul Louis Ţurcanu, unde sunt îngrijiţi de medici. Aceștia urmează să fie transferaţi în judeţul Sibiu, în grija angajaților Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului.

Ajunsă în Timișoara, mama copiilor a fost la Azilul de noapte, apoi într-un adăpost la Recaş, dar în final a ajuns tot pe străzile urbei de pe Bega, deşi există sprijin pentru ea şi cei patru micuți. A ales strada şi tot acolo şi-a abandonat și copiii.

Cei mici au fost luaţi de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC) Timiş şi duşi la Spitalul de Copii Louis Ţurcanu, unde se află în îngrijirea medicilor. Aceștia urmează să fie trimişi în judeţul Sibiu, unde vor fi protejaţi într-un aşezământ special.

„Cei patru copii sunt în Spitalul Louis Ţurcanu. Vor fi externaţi în zilele următoare. Li se face evaluare medicală. S-a instituit măsură de protecţie acestor patru copii şi vor ajunge în sistemul de protecţie socială. Ei provin din judeţul Sibiu şi intenţia noastră este să-i trimitem în judeţul de origine, pentru că acolo este familia lor. Aşa cum prevede legea, copiii trebuie să fie aproape de familie. Am luat legătura cu colegii din judeţul Sibiu pentru a le institui măsurile de protecţie acolo. Aceşti copii au fost neglijaţi, nu au fost bătuţi de mamă”, spune Emilia Milutinovici, directorul DGASPC Timiş.

Copiii vor fi lăsaţi în grija unor asistenţi maternali, ori în alte aşezăminte de protecţie.

„Ei nu au nicio vină. E incredibil ce pot să facă unii părinţi. Din partea noastră toată grija pentru aceşti copii. Vă daţi seama prin ce traume au trecut, mai ales în noaptea aceea şi în perioada anterioară. Ei nici nu pot să comunice, nu au deprinderi, nici de comunicare, nici de igienă personală, cei mărişori, e cumplit. Îi vom redresa. Sunt în atenţia noastră, ca de altfel toţi copiii care se află în astfel de situaţii. Colegii mei din serviciul de intervenţie în regim de urgenţă au vorbit cu colegii de la Sibiu să identifice variante pentru a asigura cazarea acestor copii. Cazarea înseamnă plasamentul la asistent maternal, la centru sau acele case protejate. Ne comunică colegii şi îi vom transfera. Dar până atunci noi avem grijă de ei”, spune Emilia Milutinovici.

Alte articole pe aceeași temă:

Patru copilasi au fost batuti si aruncati in strada in apropiere de Catedrala Mitropolitana din Timisoara

Mama care si-a aruncat copiii in strada avea porniri violente, spun cei de la adapostul din Recas

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor