Controale la digurile de apărare împotriva inundațiilor, în Timiș

De Adrian Panduru
Controale la digurile de apărare împotriva inundațiilor, în Timiș
© foto: arhivă
În perioada 8-11 octombrie au fost verificate diguri și noduri hidrotehnice din Timiș, obiective pentru apărarea împotriva inundațiilor şi ghețurilor în partea de vest a țării, de interes comun româno-sârb. Verificările au vizat cursurile de apă Bârzava, Moravița, Timiş, Bega Navigabilă, Aranca.

Au fost examinate digurile de apărare de pe Brâzava, la Gătaia, nodul hidrotehnic de la Sânmihaiu Român și alte obiective. Conform directorului Administrației Bazinale de Apă Banat, Titu Bojin, subcomisia hidrotehnică româno-sârbă „a confirmat că digurile de apărare verificate sunt în stare bună și bine întreținute”.

„Au fost examinate digurile de apărare de pe cursul Bârzavei pe sectorul Gătaia, de pe cursul Bega Navigabilă mal drept pe sectorul nod hidrotehnic Sânmihaiu Român, digul de apărare mal stâng al cursului de apă Timiş de la Acumularea Gad până la frontiera de stat, acumulările Butin şi Gad, stația de pompare Aranca, cât şi întreţinerea corespunzătoare a cursurilor de apă controlate. Subcomisia hidrotehnică româno-sârbă a confirmat că digurile de apărare verificate sunt în stare bună și bine întreținute. Acesta este și scopul acestor controale: să fie verificată siguranţa lucrărilor de apărare împotriva inundaţiilor”, a declarat Titu Bojin, directorul Administraţiei Bazinale de Apă Banat.

În baza „ Regulamentului comun de apărare împotriva inundaţiilor şi gheţurilor pe cursurile de apă a obiectivelor hidrotehnice care formează sau sunt întretăiate de frontiera de stat româno-sârbă”, anual se fac verificări comune la lucrările de apărare împotriva inundaţiilor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor