Continua discutiile in contradictoriu la Informatica Timisoara. Carabas reactioneaza

De Marcel Hoster
Continua discutiile in contradictoriu la Informatica Timisoara. Carabas reactioneaza
© Foto: arhiva
Problemele de la echipa de futsal Informatica Timişoara sunt departe de a fi rezolvate. Acuzat de foştii săi colegi, ex-managerul sportiv Ionică Cărăbaş reacţionează şi vorbeşte despre atmosfera de la echipă şi despre modul de lucru cu antrenorul Robert Lupu şi jucătorul Florin Matei.

Vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul celor de la Informatica şi unul dintre jucători au acuzat o serie de probleme existente la club, dar şi unul dintre foştii conducători pentru startul slab de campionat. Managerul sportiv, Ionică Cărăbaş, care între timp a renunţat la funcţie, a fost acuzat de o serie de probleme. Acesta reacţionează la cele declarate şi spune că este regretabil că asemenea probleme se discută în public. Despre cele spuse de Lupu, Cărăbaş anunţă că el nu putea să modifice un program de antrenament, pentru că acesta, de fapt, nu ar fi existat.

„Este desigur, regretabil că la un asemenea nivel, se practică <<spălatul rufelor în public>>. Trebuie subliniat însă faptul că printre protagoniști se regăsesc aceleași persoane: Lupu Robert și Matei Florin. Și nu întâmplător, vă rog să mă credeți. Având în vedere că încercarea disperată a celor doi de a-și ascunde nepriceprea și beteșugurile, au adus atingere imaginii mele, mă văd obligat să răspund, punctual:

Nimeni din conducerea clubului nu a modificat nimic din planul de pregătire al antrenorului Lupu Robert. Acest lucru era imposibil, dintr-un motiv foarte simplu, că el nu există. În ciuda insistențelor conducerii în ceea ce privește întocmirea documentelor de planificare, carențele de pregătire de care dă dovadă, l-au împiedicat să ducă la bun sfârșit acest banal demers. Nimeni nu contestă că vrea, îi place, dar nu e suficient. În 2016 nu poți antrena fără să cunoști nici măcar factorii antrenamentului sportiv. Și să-i acuzi pe alții că s-au băgat în ceva ce nu există. Pare neverosimil, dar poate fi verificat”, spune Cărăbaş.

Despre cel care se ocupă cu pregătirea echipei, Cărăbaş spune că a fost doar o soluţie de avarie, fiind interesat doar de încasarea drepturilor financiare, că a fost numit antrenor pentru ar fi fost probleme financiare la club, ceea ce a făcut să nu poată fi adus un alt tehnician.

„La momentul venirii mele la club Lupu Robert nu mai era antrenor. Demersurile pentru aducerea unui antrenor principal s-au blocat datorită problemelor financiare, fiind obligați să recurgem la adoptarea acestei soluției de compromis, cu Lupu Robert antrenor principal. Ulterior nu a intenționat niciodată să renunțe, nu a avut niciodată, dovadă că pune în continuare pe primul plan propriul interes, deși rezultatele și exprimarea echipei nu îl recomandă din prima etapă, până la ultima desfășurată.

În contextul afirmațiilor pe care le-a făcut, cu privire la o presupusă imixtiune a conducerii în alcătuirea echipei, care este oare motivul pentru care antrenorul Lupu Robert a rămas în continuare? Afirmațiile sale sunt neadevărate? Sau este genul dispus la orice compromis, având drept target la această echipă doar încasarea drepturilor financiare. Ambele abordări îi sunt caracteristice”, a mai spus Cărăbaş.

Despre Florin Matei, fostul manager sportiv spune că este un sportiv cu probleme de comportament, care absentează de la antrenamente şi că are probleme cu o „dependenţă”.

„Este de-a dreptul scandalos, ca un jucător cu grave probleme de comportament cum este Matei Florin să aibă tupeul să vorbească despre coeziune, spirit de echipă, etc., în timp ce el absentează în mod repetat de la antrenamente – pe fondul unei dependențe care nu are nici o legătură cu sportul de performanță, având, implicit, un randament pe măsură. Am convingerea că un presupus ,<<dialog>> în limba engleză – imposibil de altfel de pus în practică cu el, nu poate reprezenta cauza acestei apetenței în raport cu consumul de lichide. În cazul lui cronică. Un asemenea personaj, își poate permite și să ceară conducerii ,<<să răspundă pentru ce a făcut>>. Sau poate formularea face referire la lipsa unor măsuri ferme, după repetatele acte de indisciplină pe care acesta le-a comis. Este același Matei Florin care în urmă cu puțin timp se autopropunea antrenor la echipă, făcându-l cu ou și cu oțet pe Lupu. Și același Lupu Robert care după meciurile cu Deva și cu Călărași îl punea la zid pe Matei, făcându-l responsabil de eșec”, mai spune Cărăbaş.

Cărăbaş încheie spunând că el nu poate rezolva probleme de dependenţe şi mitomanie.

„Scuzați-mă, dar băieții din echipă merită totuși un antrenor capabil, care să-i conducă spre râvnitul titlu de campioni. Domnilor Lupu Robert și Matei Florin, pentru rezolvarea problemelor legate de dependențe și mitomanie, îmi declin public competența”, încheie Ionică Cărăbaş.

Articole pe aceeași temă:

Cei de la Informatica Timisoara sunt nemultumiti de initiativele conducatorilor0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor