Consilierii opozitiei despre interzicerea mansardarii in Timisoara: Robu da dovada de lipsa de viziune

De B.A.M
Reactualizat la:
8Comentarii
Consilierii opozitiei despre interzicerea mansardarii in Timisoara: Robu da dovada de lipsa de viziune
© TION - Consilierii opozitiei despre interzicerea mansardarii in Timisoara: Robu da dovada de lipsa de viziune
Consilierii locali PDL sunt revoltaţi de iniţiativa primarului Nicolae Robu de a interzice mansardarea blocurilor din Timişoara. Democrat-liberalii susţin că argumentul forte al primarului – că mansardele nu sunt frumoase – e unul relativ şi nu poate sta la baza unei hotărâri cu un impact atât de mare asupra Timişoarei.

Vă reamintim că, la iniţiativa primarului Nicolae Robu, autorităţile locale au dorit să permită mansardarea, pentru blocurile de dinainte de 1990, doar în cazul imobilelor situate în adiacenţa altora deja mansardate sau dacă sunt parţial mansardate.

„Mansardările sunt cârpăceli care n-au cum să conducă la un aspect frumos al oraşului nostru”, spunea, la începutul acestei săptămâni, primarul Nicolae Robu.

După discuţii extrem de lungi în cadrul ultimei şedinţe a Consiliului Local Timişoara şi după ce amendamente ale opoziţiei la proiectul propus de primar au fost aprobate, Robu a decis să retragă proiectul de hotărâre de pe ordinea de zi, astfel încât întreaga discuţie rămâne deschisă.

Consilierul PDL Simion Moşiu susţine că acest subiect extrem de important pentru viitorul oraşului a fost tratat superficial de primarul Nicolae Robu.

„Argumentul dânsului a fost că nu arată frumos. Or noi credem că frumuseţea e relativă. Dacă veneau cu o propunere să punem în loc de mansarde clădiri suspendate cu palmieri sau fără palmieri, înţelegeam. Dar aşa, să pornim că nu arată frumos, ni se pare superficial. Au fost mansardate până acum peste 400 de blocuri. Ce facem, jignim arhitecţii, arhitectul şef? Nu ni se pare o chestiune de talia oraşului nostru”, a afirmat Moşiu.

Acesta a precizat că toţi consilierii locali PDL au studiat acest domeniu şi au găsit mai multe argumente, atât pro, cât şi contra mansardării. Argumentele pro ar fi: reabilitarea termică a clădirii în urma mansardării, ceea ce conduce la scăderea consumului energetic, scutirea de impozite pe şapte ani, realizarea de noi locuinţe moderne şi ieftine, precum şi revigorarea pieţei de construcţii şi a materialelor de construcţii.

Pe de altă parte, argumentele contra mansardării ar fi: aglomerarea zonei, ceea ce ar conduce la o lipsă a locurilor de parcare, posibilul impact asupra rezistenţei blocului mansardat şi, în funcţie de zonă, probleme cu presiunea apei, în special la etajele superioare.

Tocmai pentru că există argumente de ambele părţi, consilierii PDL propun organizarea unei dezbateri publice înainte de a fi luată o decizie finală, cu titlu de lege.

„Această evaluare e una incipientă. Pot fi aduse argumente pro dar și contra. Ținând cont că nu s-a făcut o dezbatere publică, voi cere ca aceasta să fie organizată şi să fie chemaţi arhitecţi, reprezentanţi ai asociaţiilor de proprietari, chiar şi poliţişti. E o discuţie foarte importantă”, a mai spus Moşiu.

Însă faptul că acest proiect era foarte aproape să fie aprobat de Consiliul Local Timişoara l-a făcut pe Moşiu să afirme că primarul Nicolae Robu nu are nicio viziune pe termen lung.

„Totul se face la plezneală”, a concluzionat consilierul PDL.

Primaria Timisoara incearca sa limiteze mansardarea blocurilor

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor