Consilierii locali PSD s-au trezit dupa o luna: copiii nu au voie sa tipe pe tobogane la Timisoara?

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
15Comentarii
Consilierii locali PSD s-au trezit dupa o luna: copiii nu au voie sa tipe pe tobogane la Timisoara?
© Consilierii locali PSD s-au trezit dupa o luna: copiii nu au voie sa tipe pe tobogane la Timisoara? (foto: arhiva)
Un consilier local din Timișoara vine cu o reacție incredibilă, la aproximativ o lună de la aprobarea unei hotărâri în plenul consiliului local, hotărâre care a trecut fără nicio discuție. Vorbim despre regulamentul de funcționare a spațiilor de joacă din Timișoara, care, printre altele, le interzice copiilor să țipe în locurile de joacă, iar părinților să îi îmbrace cu haine care au capse sau fermoare.


În 30 octombrie, consilierii locali au aprobat fără niciun fel de discuție „Regulamentul de organizare și funcționare a spațiilor de joacă situate pe domeniul public al Timișoarei”, care intră în vigoare în 30 de zile de la „data aducerii la cunoștința publică”. Regulamentul cuprinde obligații atât pentru cei care întrețin zonele de joacă, cât și pentru cei care le folosesc sau pentru asociațiile de proprietari care locuiesc în zonă.

Practic, timișorenii care își duc copiii în astfel de locuri nu au voie să intre cu animale de companie, biciclete, scutere sau motociclete ori să-și parcheze bicicleta, de exemplu, în incinta locului de joacă. Este interzis, de asemenea, „accesul persoanelor sub influența băuturilor alcoolice, a substanțelor afrodisiace sau halucinogene, precum și consumul sau posesia acestora în perimetrul locurilor de joacă”. Mai mult decât atât, părinții nu au voie să stea în grupuri în locurile de joacă, iar copiii nu au voie să bată mingea acolo unde nu există teren de sport.

Una dintre cele mai aberante prevederi se referă la… țipetele copiilor. Ei nu mai au voie să strige în locurile de joacă, când se dau pe tobogane sau în leagăne.

„Este interzisă scoaterea nisipului din groapa de nisip și depozitarea sau împrăștierea lui pe marginea din lemn a gropii sau în incinta locului de joacă, pe echipamente sau pe mobilierul urban din vecinătate. Este interzisă producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio”, scrie în regulament. Deși are o sumedenie de interdicții, regulamentul nu prevede sancțiuni pentru toată lumea.

Consilierii locali ai PSD s-au trezit, după o lună de când au aprobat regulamentul, că acesta este o… anomalie. Ei spun însă că nu pot fi trași de răspundere aleșii, pentru că proiectul ar fi fost introdus pe ordinea de zi chiar în timpul ședinței. Regulamentul era însă publicat pe site-ul Primăriei, iar Tion.ro a scris despre acesta cu mult înainte de începerea ședinței de consiliu local.

„O nouă anomalie a primit aviz pozitiv în plenul Consiliului Local al Municipiului Timişoara, cu votul majorităţii subordonate primarului Nicolae Robu. De această dată, însă, consilierii nu pot fi învinovăţiţi în totalitate pentru că, aşa cum am semnalat în nenumărate rânduri, au votat un proiect de HCL introdus pe ordinea de zi chiar în timpul şedinţei. În acest caz, vorbim de Regulamentul de organizare şi funcţionare a spaţiilor de joacă aflate pe domeniul public al Municipiului Timişoara, un proiect care conţine reglementări halucinante, cum ar fi: copiilor li se interzice să poarte îmbrăcăminte cu capse, fermoare, ţinte metalice, etc., părinţilor li se interzice să îşi supravegheze copiii în perimetrul spaţiului de joacă, copiilor le este interzis să facă zgomot, citez «Este interzisă producerea de zgomote prin strigăte, utilizarea la un volum necorespunzător a aparaturii audio», iar unghiul de înclinare al leagănelor nu trebuie să fie mai mare de 800!!!”, a transmis, vineri, consilierul PSD Alfred Simonis, liderul de grup al social democraților din CLT.

Aleșii susțin că proiectul a fost introdus pe ordinea de zi la solicitarea „expresă” a primarului Nicolae Robu, fără a fi studiat în prealabil de consilierii locali. PSD cere eliminarea restricțiilor și… discutarea întregului proiect.

„Ţinând cont de aceste reglementări, am depus un nou proiect de Hotărâre de Consiliu Local care prevede eliminarea restricţiilor amintite mai sus precum şi discutarea întregului regulament”, a mai spus Simonis.

Oricum, după votul dat în consiliul local, primarul Nicolae Robu a declarat că va cere specialiștilor din primărie să modifice regulamentul, pentru că, într-adevăr… „are anumite inabilități”.15Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor