Consilierii judeteni vor parca in continuare gratuit, in centru

De Adrian Panduru
5Comentarii
Consilierii judeteni vor parca in continuare gratuit, in centru
© TION: Consilierii judeteni vor parca in continuare gratuit, in centru
Consilierii judeţeni din Timiş au votat un nou regulament de parcare pentru spaţiul pe care administraţia judeţeană îl are pe locul fostului Comisariat Judeţean, în zona Pieţei 700, vizavi de Hotel Timişoara. După noile reguli, consilierii judeţeni vor avea rezervate cinci locuri de parcare. Şi nu numai atât…

O dată cu noul regulament se instituie şi un nou tarif de parcare pentru cei care-şi vor face abonament. Astfel, tariful scade de la 300 de lei la 250 de lei pe lună, pentru cei care îşi fac abonament pentru o perioadă mai mare de trei luni, cu plata în avans. Tariful de parcare rămâne acelaşi – 4 lei pe oră.

Marea modificare a acestui regulament o constituia faptul că aleşii judeţeni nu vor mai parca toţi gratuit acolo, ci în limita a cinci locuri care vor fi lăsate libere pentru ei. Şi totuşi… dacă vine al şaselea consilier judeţean, în acelaşi timp, plăteşte parcarea pe oră, iar apoi, din ce spun reprezentanţii CJ Timiş, tichetul va fi decontat de către instituţia judeţeană. Deci, practic, consilieri vor parca tot gratis, ca şi până acum.

„Am propus 5 locuri rezervate pentru consilierii judeţeni, mă gândesc că îi valabil ca propunere şi că sunteţi de acord. Vă propun să avem 5 locuri, care să poată fi folosite şi de conducere, fără să fie preferenţiale pentru conducere. Cei care ajung în cele cinci locuri parchează, cei care nu ajung parchează pe bază de bon şi se poate deconta. Rămân cele cinci locuri care mă gândesc că putem fi solidari şi cu prefectura ca prefectul, subprefectul să poată beneficia. Accesul se face pe baza legitimaţiei de consilier. Primul venit, primul servit, au dreptul să intre şi alţi consilieri, i se dă bilet şi are dreptul să deconteze”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin.

Conform unei prevederi a Curţii de Conturi, consilierii judeţeni trebuiau şi ei să plătească abonament, dacă doresc să parcheze acolo, sau tariful pe oră, chiar dacă până acum nu au făcut acest lucru. La fel şi aparatul propriu al consiliului judeţean. Curtea de Conturi spune că nu există facilităţi pentru unii aleşi, pentru că în proiectul vechi nu este specificată sub nicio formă vreo categorie care să nu plătească. Acum totul s-a rezolvat, spun reprezentanții Consiliului Județean Timiș … tichetul va fi decontat. Rămâne la latitudinea Curții de Conturi să stabilească în ce măsură noul proiect respectă prevederile legale.

„Poate vă gândiţi şi la salariaţii de la consiliul judeţean, care au unii opt milioane de lei pe lună salariul. Cei de la Centrul de Cultură şi Artă din 8 milioane consumă cam 1 milion pe lună pentru parcare”, a spus consilierul judeţean PSD, Adrian Negoiţă.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor