Scrisoare deschisa pentru Robu: V-ati inconjurat de oameni care va tin isonul si va aproba slugarnic

De B.A.M
Reactualizat la:
28Comentarii
Scrisoare deschisa pentru Robu: V-ati inconjurat de oameni care va tin isonul si va aproba slugarnic
© TION: Scrisoare deschisa pentru Robu: V-ati inconjurat de oameni care va tin isonul si va aproba slugarnic
Schimbul de replici între consilierii PSD şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă şi în weekend. Aleşii social-democraţi au decis să îi adreseze o scrisoare deschisă edilului-şef al Timişoarei, pe care îl acuză că nu suportă nicio critică, indiferent cât de constructivă ar fi aceasta, şi că s-a înconjurat de oameni care îi ţin isonul şi îl aprobă slugarnic.

„Domnule primar, profesor universitar doctor inginer Nicolae Robu,

Am decis să vă adresăm această scrisoare deschisă ca urmare a ultimelor dumneavoastră declaraţii referitoare la Partidul Social Democrat şi, mai ales, datorită ultimelor evenimente care s-au petrecut în oraşul pe care încă îl administraţi. Aţi repetat, domnule primar, de nenumarate ori, că grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local al Municipiului Timişoara este <Grupul împotriva Timişoarei>. Aţi încercat, fără succes ce-i drept, să ne lipiţi această titulatură în încercarea disperată de a vă ascunde nerealizările şi de a ne pune pe noi într-o lumină negativă. Ne-aţi numit aşa când am spus cu voce tare, exact cum nu vă place dumneavoastră, că nu e normal ca poliţiştii locali să păzească ghivece de flori iar pe străzile oraşului să domnească neliniştea. Ieri, domnule Robu, o echipă de jurnalişti a fost agresată în plin centru al Timişoarei de şeful de şantier care gestionează reabilitarea centrului istoric. Poliţia locală, cea pe care o trataţi ca un general de armată, lipsea cu desăvârşire din zonă. Ne întrebăm acum, cine e împotriva Timișoarei și a timișorenilor?”, se arată în scrisoarea deschisă semnată de grupul consilierilor PSD din cadrul Consiliului Local Timişoara.

Aceştia îl acuză pe Robu că nu suportă nicio critică şi, de aceea, s-a înconjurat de oameni slugarnici.

„Ne-aţi mai apostrofat şi când am atras atenţia asupra lucrărilor din acelaşi centru istoric. Ne-aţi certat în şedinţele de plen ale Consiliului Local, în ziare şi în emisiuni televizate. După o lună, tot dumneavoastră provocaţi crize de râs când motivaţi lipsa muncitorilor de pe şantiere spunând că aceştia sunt plecaţi la cosit de fân sau că au treburi în gospodăriile proprii. Da, din nou ne întrebăm cine nu apără interesele timișorenilor! V-aţi înconjurat, domnule primar, de oameni care vă ţin isonul în tot ceea ce faceţi şi vă aprobă slugarnic în tot ceea ce spuneţi. Nu suportaţi o critică, fie ea şi constructivă, vă produce iritări majore orice solicitare sau propunere venită din partea unor oameni care nu sunt în anturajul dumneavoastră politic. Noi, domnule primar, credem că nu este normal şi vom continua, fie că vă place sau nu, să sancţionăm derapajele dumneavoastră verbale sau lipsa de reacţie la lucrurile cu adevărat importante care ar trebui să se petreacă în Timişoara”, se mai arată în scrisoarea consilierilor PSD.

Pe de altă parte, consilierii PSD îi atrag atenţia primarului Nicolae Robu că limbajul pe care îl foloseşte este unul nedemn de un cadru universitar.

„În urmă cu două săptămâni, în cadrul unui interviu, spuneaţi, cu subiect şi predicat, că există riscul ca Timişoara să piardă finanţarea europeană pentru lucrările din centrul istoric dacă acestea nu sunt finalizate la timp. Tot dumneavoastră, domnule primar, aţi mai spus că aceasta nu e o mare problemă şi că important e să fim sănătoşi. Încă o dată, cine nu apără interesele timișorenilor? Cu ocazia ultimei ieșiri publice pe care aţi avut-o, ne-aţi jignit și atacat din nou, în stilul caracteristic. Terchea-berchea, domnule primar, nu este o expresie care ar trebui să vă facă mândru, nu așa vorbește un cadru universitar și nici un primar al unui oraș de talia Timișoarei”, se arată în încheierea scrisorii consilierilor PSD.

UPDATE. Replica primarului Nicolae Robu, la scrisoarea consilierilor PSD: “Calul/Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia”.

Replica primarului Nicolae Robu la scrisoarea adresată de către consilierii PSD a venit prin intermediul unei postări pe pagina sa de Facebook. Acesta le transmite social-democraților “să se preocupe de ograda lor – Consiliul Judeţean, unde au Preşedintele şi majoritatea dintre consilieri şi unde au avut 3 proiecte şi le-au ratat pe toate 3, scăpând printre degete zeci de milioane de euro”. În schimb, acesta le prezintă “timişorenilor şi prietenilor de oriunde” o situație a proiectelor europene finalizate și derulate de către Primăria Timișoara, fără însă a le numi pe acestea.

“Calul/Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia, spune o înţeleaptă vorbă din popor

Constat, în ultima vreme, că oameni care n-au făcut în viaţa lor nimic bun -în orice caz, nimic bun în interesul public-, fac toată ziua caz -şi le mai ţine isonul şi o anumită parte a presei!- de un pretins pericol de pierdere de fonduri europene la Primăria Timişoara. Oricât li se spune că Primăria Timişoara stă excelent la capitolul gestiune de proiecte europene, ei o ţin una şi bună: nu sunt muncitori în Piaţa Unirii -înainte spuneau că nu sunt la Michelangelo-, nu suntn muncitori pe malurile Begăi, etc., etc.

În loc să se preocupe de ograda lor – Consiliul Judeţean, unde au Preşedintele şi majoritatea dintre consilieri şi unde au avut 3 proiecte şi le-au ratat pe toate 3, scăpând printre degete zeci de milioane de euro -, ei ne arată cât de adevărat este proverbul ales de mine ca titlu al acestei postări. Iar văicăreala-le – prefăcută, evident! – “o să pierdem fonduri europene” sună precum aceea cu drobul de sare din Povestea prostului sau Prostia omenească – nu-mi mai amintesc exact cum se numea -, de Ion Creangă.

Iată, stimaţi timişoreni şi prieteni de oriunde, cum stă Primăria Timişoara la capitolul proiecte europene:

1. Număr total proiecte cu finanțare europeană gestionate: 35 proiecte
2. Când s-au aprobat proiectele, semnându-se contractele de finanţare aferente:
– înainte de 25.06.2012 (primar Ciuhandu): 11 contracte
– după 25.06.2012 (primar Robu): 24 contracte (3 în 2012, 11 în 2013, 10 în 2014)
3. Când au început lucrările de implementare a proiectelor:
– înainte de 25.06.2012 (primar Ciuhandu): 2 proiecte
– după 25.06.2012 (primar Robu): 33 proiecte (6 în 2012, 9 în 2013, 10 în 2014, 8 în 2015)
4. Număr proiecte deja finalizate: 13 proiecte
5. Număr proiecte în lucru, cu termen 31.12.2015: 22 proiecte
6. Valoarea totală post-licitaţii a contractelor de execuţie a proiectelor: 607.5 milioane lei
7. Valoarea rambursabilă din valoarea totală post-licitaţii: 530.1 milioane lei
8. Suma achitată executanţilor până la ora actuală: 464.3 milioane lei
9. Suma facturată de executanţi şi neachitată la zi: 1.7 milioane lei
10. Estimare lucrări efectuate şi încă nefacturate: 28.6 milioane lei
11. Suma deja rambursată: 344.9 milioane lei
12. Suma cerută la rambursare dar încă nerambursată: 32.4 milioane lei
13. Stadiul per ansamblu al proiectelor: 81.4 % din volumul general de lucrări, realizate

Acesta este adevărul: ansamblul de cifre verificabile de mai sus şi nu polologhia mincinoasă, demagogică, sterilă a unora şi altora. Prin urmare: putem spune că Primăria Timişoara e în cărţi pentru o rată de reuşită în implementarea de proiecte cu finanţare europeană nerambursabilă şi, implicit, în atragerea de fonduri europene nerambursabile de 100 %. Şi… nu operând cu 1-2-3 proiecte, ca alţii, ci ditamai cu 35! ASTA SE CHEAMĂ PERFORMANŢĂ !”, a scris primarul Nicolae Robu, pe pagina sa de Facebook.28Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor