Un consilier local PSD ii cere lui Robu sa termine cu propaganda: Declaratiile cu zero bani de la Guvern sunt niste minciuni

De Adrian Panduru
4Comentarii
Un consilier local PSD ii cere lui Robu sa termine cu propaganda: Declaratiile cu zero bani de la Guvern sunt niste minciuni
© TION: Un consilier local PSD ii cere lui Robu sa termine cu propaganda: Declaratiile cu zero bani de la Guvern sunt niste minciuni
Faptul că primarul Timişoarei „se bate cu pumnul în piept” la fiecare proiect şi scoate în evidenţă succesele „administraţiei Robu” a început să deranjeze chiar şi consilierii locali. Evident, din partidele opozante. Consilierul local PSD Daniel Idolu „îl trage de mânecă” pe liberalul Robu şi îi atrage atenția asupra faptului că și aleșii locali sunt implicați în administrarea orașului. Despre proiectele pe care Robu le califică cu zero bani de la Guvernul condus de PSD, Idolu spune că aceste declaraţii sunt nişte minciuni.

„O atitudine de propagandă privind finanţarea obiectivelor Timişoarei. Se spune – noi am făcut, zero Guvern. Suntem ostili asupra ideii şi retoricii demagogice. Lucrurile nu stau chiar aşa. Trăim în Europa, în care proiectele majore nu pot fi finanţate din bugetul local. Programele sunt finanţate cu bani europeni, de la Guvern şi contribuţie locală. Banii mulţi vin de la UE. Declaraţiile cu zero bani de la Guvern sunt nişte minciuni, atunci ar trebui în aceeaşi logică să zicem zero Uniunea Europeană. Să ne întoarcem oare la demagogia asta de doi bani – vreau bani de la Bucureşti. Nu se poate aşa ceva. Sunt proiecte europene, în care pe anumite axe de finanţare se ajunge la 80 la sută UE, 18 la sută guvernul şi 2 la sută administraţia locală. Când pui 2 la sută e ridicol să negi contribuţia guvernului şi a UE”, spune Daniel Idolu.

Consilierul local PSD a făcut o comparaţie sumară între perioada 2008, când s-au scris primele proiecte, până în mai 2012 şi din mai 2012, de când a fost aleasă actuala administraţie, până în prezent.

„Proiectele au crescut de la aproape 42.822.525 milioane euro (2008-2012) până la 66.764.795 milioane (2012 – în prezent) – contracte strict pentru Timişaora. E foarte bine că a crescut valoarea proiectelor contractate. La valoarea contractelor din 2008 până în 2012, primăria a avut o pondere de finanţare de 6,25 la sută, din 2012 până în prezent de 6,15 la sută.

„Valoarea proiectelor a crescut, iar contribuţia primăriei a scăzut. Nu este corect să recunoaştem meritele guvernului şi ale UE? Demagogia şi minciuna nu-şi au locul. Sunt proiecte gestionate de ADR Vest finanţate prin Programul Operaţional Regional, pentru Primăria Timişoara. Să lăsăm la o parte demagogia şi minciuna, să să ne purtăm cu o gândire europeană. Nu putem prin declaraţii de doi bani să spunem zero Uniunea Europeană, zero Guvern, numai eu, eu şi eu. Ponderea de finanţare a autorităţii locale pentru proiecte europene pe axa prioritară 1, Poli de Creştere, a scăzut de la 6,43 la sută (2088-2012) la 3,95 la sută (din 2012 până în prezent). Nu putem să fim demagogi să spunem: eu sunt totul, proiectele adminstraţiei Robu, frumos era să spună proiectele oraşului Timişoara, nu ale administraţiei Robu”, a mai spus Daniel Idolu.

Consilierul local a vorbit şi despre panourile informative din oraş, unde, spune acesta, Robu îşi face propagandă.

„Nu mai putem să ne întoarcem la mesajele tribale, numai eu, eu eu. Primarul oraşului vorbeşte în permanenţă de realizările lui, de parcă realizările, încasările, veniturile şi cheltuielile acestui oraş trebuie să le gestioneze un singur om. Pentru asta există un consiliu local, care răspunde, are merite şi neîmpliniri. Nu există o persoană care să poată să-şi asume meritele şi neîmplinirile. Noi încasăm reproşuri la adresa nerealizărilor şi unii îşi asumă numai meritele”, spune Idolu.

 4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor