Conflict intre organizatorii a doua evenimente dedicate filmului, la Timisoara

De A. M. A.
1Comentariu
Conflict intre organizatorii a doua evenimente dedicate filmului, la Timisoara
© Tion: Conflict intre organizatorii a doua evenimente dedicate filmului!
Timișoara, din păcate, nu beneficiază de foarte multe evenimente dedicate filmului, dar de bine de rău există câteva acțiuni pe an care aduc bucurie cinefililor din orașul de pe Bega, cum ar fi festivalul Ceau,Cinema! și Caravana Metropolis. Anul acesta, se pare că a existat o neînțelegere între organizatori, iar cele două evenimente și-au ales aceeași perioadă de desfășurare!

Ceau, Cinema! a făcut public conflictul printr-o postare pe o rețea socială și acuză Caravana Metropolis că știau de la începutul anului de perioada de desfășurare a festivalului local, 19-22 iulie, deoarece au fost anunțați chiar de către organizatori.

„(…) Caravana Metropolis aduce filme și la Timișoara, cu avizul Primăriei, în Parcul Rozelor, cu intrare liberă. Ieri am aflat că s-a reprogramat Caravana chiar în săptămâna cu festivalul nostru. Până zilele trecute, organizatorii Caravanei au comunicat peste tot că vin în săptămâna de după Ceau, Cinema!. Noi i-am anunțat colegial încă de la începutul anului, când am fixat datele, tocmai pentru a nu ne suprapune. N-ar trebui să fie foarte greu să eviți suprapunerea. Nu e ca și cum sunt așa multe festivaluri de film în Timișoara. Inițial am crezut că pur și simplu oamenii n-au știut, au uitat – chiar dacă oricine poate verifica pe site sau pe cover-ul nostru de Facebook, unde sunt scrise datele cu litere mari. Apoi am înțeles adevărul. Nu le pasă, nici unora, nici altora”, scriu cei de la Ceau, Cinema! pe rețeaua socială.

În toată povestea este implicată și Primăria Municipiului Timișoara, care trebuia să dea aviz Caravanei Metropolis pentru spațiul de desfășurare. Din declarațiile celor de la Metropolis reiese că nu le-a fost aprobată solicitarea de către Primărie și se declară surprinși de acest lucru, deoarece, susțin ei, aveau deja un acord verbal cu instituția.

În replică, Caravana Metropolis a declarat:

„Organizatorii «Caravana Metropolis» au luat act astăzi cu surprindere de răspunsul prompt al Primăriei Timișoara, cu privire la refuzul desfășurării evenimentului în perioada 17-22 iulie, mai ales că inițial, din partea instituției a existat un acord verbal pentru această dată. Răspunsul, pe care îl redăm mai jos, a venit în urma mesajului public postat de organizatorii festivalului «Ceau, Cinema!», care are loc tot la Timișoara, în perioada 19-22 iulie 2018, aceștia considerându-se nedreptățiți în urma suprapunerii celor două evenimente: «Având în vedere solicitarea dvs de a schimba perioada de desfășurare a evenimentului, pentru data de 16-22 iulie vă comunicăm următoarele: în aceeași perioadă respectiv 19-22 iulie se desfășoară un alt eveniment similar, finanțat tot de Primăria Timișoara pe programul de fonduri nerambursabile. Din punct de vedere al oportunității desfășurării ambelor evenimente în această perioadă, solicitarea dvs de modificare a datei nu poate fi aprobată». Răspunsul Primăriei Timișoara nu poate decât să ne surprindă, în special că până în momentul de față nu am primit confirmarea vreunei finanțări pe programul de fonduri nerambursabile, acesta fiind anunțat de oficialități pentru luna aprilie 2018. Din respect pentru publicul timișorean și pentru cinefilii care apreciază filmele de calitate, organizatorii Caravana Metropolis au considerat că în lipsa unui răspuns cu privire la finanțare, evenimentul se desfășura exclusiv prin sprijinul sponsorilor, cărora le mulțumesc pe această cale. Din păcate însă, o nouă schimbare a datei desfășurării Caravanei nu ar face decât să bulverseze și mai mult publicul, dar ar interveni și riscul pierderii sponsorizării primite. Ar fi a treia oară când ar trebui să modificăm data evenimentului nostru. În cazul în care Primăria finanțează acest eveniment, așa cum reiese din adresa oficială, așteptăm semnarea contractului, pentru a putea stabili pentru a patra oară perioada de desfășurare a Caravanei la Timișoara”.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor