Conducerea PNL Timis il cheama pe Ehegartner inapoi… sa isi plateasca datoriile si sa spuna cati membri a luat in PLR

De B.A.M
5Comentarii
Conducerea PNL Timis il cheama pe Ehegartner inapoi… sa isi plateasca datoriile si sa spuna cati membri a luat in PLR
© TION: Conducerea PNL Timis il cheama pe Ehegartner inapoi... sa isi plateasca datoriile si sa spuna cati membri a luat in PLR
Conducerea PNL Timiş îl invită la sediu pe senatorul Petru Ehegartner, care a trecut, recent, la Partidul Liberal Reformator. Liderilor filialei nu li s-a făcut dor de fostul parlamentar liberal, ci vor ca acesta, împreună cu ceilalţi liberali care au trecut la PLR să îşi achite datoriile şi, de asemenea, să prezinte o listă cu membrii filialei liberale care au trecut la PLR Timiş.


Secretarul general al PNL Timiş, Marian Vasile, a declarat că pentru o organizare mai bună îi cere liderului PLR Timiş, Petru Ehegartner, să comunice numele membrilor filialei PNL care au trecut la PLR. De asemenea, Marian Vasile a dezvăluit că liberalii au aflat din presă că Ehegartner, însoţit de mai mulţi membri PNL au trecut la PLR, la sediul organizaţiei neînregistrându-se nicio demisie.

„Aş dori să cer în mod oficial domnului Petru Ehegartner, preşedintele PLR Timiş, să facă cunoscute numele celor care s-au alăturat acestui partid din postura de membri PNL pentru a-i elimina din evidenţele noastre şi totodată de la plata cotizaţiei. Până la momentul actual, din presă ştim că au trecut dincolo Petru Ehegartner, Ionel Patrichi, Dan Bara, Camelia Gurban şi câţiva tineri. Spun câţiva pentru că noi ştim cu certitudine că sunt puţini membri PNL care au trecut în cealaltă parte. Din punctul meu de vedere consider că nu este o pierdere având în vedere că, organizatoric, cei patru menţionaţi nu s-au implicat cu rezultate concrete. Până la momentul actual nu am primit nicio demisie la secretariatul filialei, nici măcar din partea celor patru”, a spus Marian Vasile.

Secretarul general PNL Timiş a mai menţionat că Ehegartner, Patrichi şi Bara, ca membri în Biroul de conducere al filialei, şi-au asumat, înaintea campaniei pentru alegerile europarlamentare, să contribuie la organizarea acesteia cu o sumă ce ajunge, în total, la 2.500 de euro, sumă pe care nu au achitat-o până în prezent.

„În ceea ce priveşte cotizaţiile menţionate, ţin să solicit oficial domnilor Ehegartner, Patrichi şi Bara să îşi rezolve restanţele financiare către PNL, în speţă contribuţia pentru campania europarlamentară, în total 2500 de euro, pe care şi ei au votat-o şi şi-au asumat-o în cadrul Biroului Judeţean. Ar fi un gest de fair play şi de demnitate având în vedere că drumurile noastre se despart aici şi e normal să ne onorăm promisiunile pe care le avem”, a mai spus Marian Vasile.

Contactat de reporterii www.tion.ro , Petru Ehegartner a declarat că va rezolva restanţele băneşti pe care le are la PNL Timiş.

„Dacă este să fie ceva, oricum, conturile se vor reglementa. O să am o discuţie cu Marian Vasile. Eu nu am mai fost de mult timp acolo”, a motivat Ehegartner.

Însă, acesta a precizat că Legea partidelor nu îl obligă nici pe el şi nici pe ceilalţi membri PNL care au trecut la PLR să îşi prezinte demisiile, acestea fiind considerate din oficiu, în momentul în care se semnează adeziunea la un alt partid.

„Chestia cu demisia e în felul următor: conform Legii partidelor, în momentul în care semnezi adeziunea la alt partid, automat nu mai eşti membru. Eu nu pot să le dau o listă cu cei care au trecut la noi, sau care şi-au depus demisiile. Eu nu pot să cer membrilor să accepte aşa ceva. Legea zice foarte clar, am avut şi noi (la PNL – n.r.) situaţii de genul acesta de-a lungul timpului, de oameni care au plecat sau au venit, aveam acea masă de incertitudine. Dar asta nu e o problemă organizatorică. Trebuie să îi ai în evidenţă pe cei care au depus adeziune la tine şi o confirmă. Că o simplă hârtie… ştiţi câte adeziuni sunt într-un partid? Sunt unele de acum 10-15 ani. Se face periodic un recensământ, noi făceam la PNL şi de două ori pe an în unele organizaţii. În organizaţiile mai mari e mai greu să îi contactezi. Şi se făcea un recensământ al membrilor activi, pentru că unii erau membri şi nu erau activi. Orice partid se bazează pe membrii activi, restul sunt numere şi statistici”, a mai spus Ehegartner.

El a precizat că nu înţelege nevoia PNL Timiş de a afla câţi membri ai filialei au trecut la PLR, menţionând că nu este vorba de o migrare în masă.

„Au fost o serie de oameni, e adevărat că unii au fost în PNL, dar nu au migrat în masă. Unii sunt membri care poate nici nu erau activi şi acum au găsit de cuvinţă să se poată afirma într-o nouă construcţie”, a concluzionat Ehegartner.5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor