Concurs pentru studenții și elevii pasionații de aplicații multimedia, organizat de UPT

De A.M.
Concurs pentru studenții și elevii pasionații de aplicații multimedia, organizat de UPT
© foto: UPT
Studenții și elevii pasionați de aplicațiile multimedia sunt așteptați la Universitatea Politehnica Timișoara la IDMSC 2019, un concurs studențesc care încurajează creativitatea și spiritul de competiție.

Elevii și studenții pasionați de aplicațiile multimedia sunt invitați vineri, 31 mai 2019, începând cu ora 10:00, în Sala Polivalentă a Bibliotecii UPT (Bd Vasile Pârvan, nr. 2B), pentru a participa la concursul studențesc Interactive Digital Media Student Contest sau IDMSC 2019.

Concursul, ajuns deja la cea de-a VI-a ediție, își propune să încurajeze creativitatea elevilor, dar și spiritul de competiție. Se adresează studenților de nivel licență, master și doctorat de la universități din România și din străinătate. Aceștia vor avea ocazia să își prezinte cele mai interesante proiecte, dar și să interacționeze cu posibili angajatori.

Începând cu ediția 2017, concursul este deschis și elevilor de liceu pasionați de dezvoltarea unor aplicații multimedia.

Elevii și studenții se pot înscrie atât individual, cât și pe echipe. De asemenea, nu au nicio limită impusă în ceea ce privește numărul de proiecte sau aplicații cu care pot intra în competiție. Jurizarea și premierea vor avea loc în aceeași zi. Participanții pot câștiga premii atractive, precum tablete, monitoare, smartphone-uri etc, oferite de partenerii din industrie.

„Suntem bucuroși că am ajuns deja la cea de-a șasea ediție a concursului studențesc Interactive Digital Media. Suntem convinși că și anul acesta vom avea parte de studenți pasionați și proiecte inovative, având în vedere experiența plăcută a anilor trecuți. Ca în fiecare an, competiția se remarcă atât prin deschiderea față de angajatorii din domeniu, cât și prin premiile atractive pe care le pune la dispoziție”, a declarat prof. dr. ing. Radu Vasiu, Director Centrul Multimedia.

Reprezentanții UPT transmit că secțiunile concursului IDMSC 2019 sunt:

  • Dezvoltare Web / Web Development – aplicații web, pe o temă de actualitate, de orice tip și format;
  • Dezvoltare pentru dispozitive mobile / Mobile development – aplicații mobile care utilizează orice arhitectură de calcul și pentru orice platformă, inclusiv aplicații de realitate augmentată și virtuală;
  • Producție Audio-Video / Audio-Video production – materiale aparținând unuia din genurile de producții audio-video: videoclipuri, spoturi publicitare, generice / promo / trailer, animații video, timelapse, efecte speciale / trucaje;
  • Design grafic / Graphic Design – producții proprii de orice tip grafic: banner web, template website, infografic, afiș / poster, broșură / leaflet, copertă, elemente de identitate vizuală, imagini digitale prelucrate;
  • Internetul Obiectelor / Internet of Things – implementarea unui concept sau dispozitiv IoT care combină hardware, software și date pe o temă de actualitate (de exemplu casă inteligentă, rețea de senzori, roboți, altele).0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor