Concurs pentru functia de inspector scolar general de Timis. Actualul inspector se gandeste daca isi va depune dosarul

De Valentin Rusu
1Comentariu
Concurs pentru functia de inspector scolar general de Timis. Actualul inspector se gandeste daca isi va depune dosarul
© TION - Aura Danielescu
Ministerul Educației și Cercetării Științifice organizează în perioada următoare concurs pentru ocuparea posturilor de inspector şcolar general în toate judeţele ţării. Actualul inspector general de Timiș, Aura Danielescu, spune că nu s-a hotărât încă dacă va participa sau nu la acest concurs.

În acest moment, la conducerea Inspectoratului Şcolar Timiş se află Aura Danielescu, numită printr-un ordin de ministru, în luna iunie a anului 2014. Ea ocupase până atunci funcţia de inspector şcolar general adjunct.

Danielescu a declarat că nu a decis încă dacă îşi va depune sau nu dosarul pentru acest concurs, ce va avea loc în luna martie a anului 2015.

Dosarele de înscriere se pot depune în perioada 18 – 23 februarie, la sediul Inspectoratului Școlar Timiș, iar probele de concurs se vor desfășura în perioada 11-20 martie, la sediul Ministerului Educației și Cercetării Științifice.

„Pe 9 februarie lansăm concursurile pentru funcţiile de inspector şcolar general, ele s-ar putea încheia în două luni, deci pe 10 aprilie. Pe 20 martie, la circa o lună diferenţă, putem lansa concursurile pentru inspectorii şcolari generali adjuncţi şi pentru directori casă corp didactic, după care vom lansa concursurile pentru directorii de unităţi şcolare”, a declarat, pentru Agerpres, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei.

La concursul pentru ocuparea postului de inspector școlar general se pot înscrie cei care sunt profesori titulari cu grad didactic I sau titlul științific de doctor, sunt absolvenți ai unei instituții de învățământ superior, cu diplomă de licență, au o vechime în învățământul preuniversitar de cel puțin opt ani, au obținut calificativul „foarte bine” în ultimii cinci ani și nu au fost sancționați disciplinar în anul școlar curent, sunt apți din punct de vedere medical pentru îndeplinirea funcției, iar la data susținerii concursului nu au împlinit vârsta standard de pensionare.

Contractul de management pe care viitorii inspectori şcolari generali îl vor încheia cu Ministerul Educaţiei nu mai prevede că aceştia trebuie să înainteze spre avizarea ministerului reţeaua şcolară din raza lui teritorială propusă de autorităţile administraţiei publice locale. Potrivit contractului, în atribuţiile inspectorului intră de acum coordonarea şi controlarea nu numai a activităţii casei corpului didactic, dar şi a palatului, cluburilor elevilor şi cluburilor sportive şcolare.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor