Concurs gastronomic in Parcul Rozelor – traditii si obiceiuri culinare din Banat

De George Morgan
1Comentariu
Unii dintre cei mai buni bucatari din zona de vest a tari se intrec intr-un concurs gastronomic
Unii dintre cei mai buni bucatari din zona de vest a tari se intrec intr-un concurs gastronomic
Unii dintre cei mai buni bucătari din zona de vest a ţării îşi dovedesc în acest week-end măiestria la gătit în Parcul Rozelor din Timişoara, la cea de-a doua ediţie a Cupei Banatului – Tradiţii şi obiceiuri culinare din Banat. Concursul gastronomic a început sâmbătă şi continuă duminică cu o prezentare de modă în rochii de ciocolată şi o competiţie de gătit.

Deşi vremea este destul de bună, timişorenii nu s-au înghesuit la festivalul culinar din Piaţa Rozelor. Publicul a fost ceva mai numeros spre seară, la spectacolul de muzică şi dansuri populare susţinut de Ansamblul Folcloric Timişul.

Cei mai buni bucătari au gătit pentru cei prezenţi la Cupa Banatului, şi-au expus preparatele şi au fost premiaţi. Unul dintre participanţi, uica Mihai, încearcă să stabilească un nou record culinar, gătind 5.000 de găluşte cu prune. A început să le prepare sâmbătă şi va termina duminică.

Alţi participanţi au pregătit gulaş, au preparat frigărui, purceluşi la proţap şi deserturi apetisante, tort cu ciocoltată şi alte delicatese.

„Îi felicit că au vrut să participe la o astfel de competiţie, îi felicit că nu au avut emoţii şi că au preparat mâncăruri deosebite. De asemenea, îi felicit şi pe timişorenii care au venit să vadă bucatele şi să guste din măncărurile preparate. Vă aşteptăm mâine (duminică – n.r.) la competiţia cea mai importantă, spun eu, de gătit în faţa publicului. Acolo se va vedea măiestria lor. Câştigătorul va lua trofeul Cupa Banatului 2011”, a declarat maestrul în artă culinară Ştefan Bercea.

Duminică, între orele 10.00 şi 20.00, bucătarii şi cofetarii se vor întrece din nou pentru a pregăti cele mai gustoase mâncăruri şi deserturi.

Tot duminică mai multe modele vor defila îmbrăcate în rochii de ciocolată. Este vorba despre o colecţie a maestrului cofetar Silvian Miron, fără îndoială, cel mai cunoscut şi apreciat cofetar din România.

 



1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor