Concurs de Procese Simulate pe tema Dreptului Penal, la Timisoara

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Concurs de Procese Simulate pe tema Dreptului Penal, la Timisoara
La Timișoara a avut loc, luni, 14 decembrie, etapa locală a „Concursului de procese simulate” (MCC – Moot Court Competition) pe tema Dreptului penal. Evenimentul s-a desfășurat la Parchetul Militar Timişoara, fiind organizat de ELSA Timişoara (The European Law Students’ Association) prin intermediul departamentului Activităţi Academice.

Concursul de procese simulate este singurul eveniment care acordă oportunitatea participanţilor de a pune în practică cunoştinţele juridice dobândite până în prezent în facultate, de a-şi exersa abilităţile oratorice, precum şi de a descoperi dacă întrunesc calităţile necesare unui adevărat pledant, pentru a lua în considerare o viitoare carieră juridică de avocat. Cinci echipe s-au luptat pentru a susține cea mai pertinentă pledoarie, pentru a aduce cele mai solide argumente și, în final, pentru a convinge juriul asupra vinovăției sau nevinovăției inculpaților.

Juriul, mai bine spus completul de judecată, a fost compus din practicieni şi teoreticieni consacraţi ai dreptului penal: avocat lect. univ. dr. Stănilă Laura, președinte și judecător al Tribunalului Militar Timișoara Meuță Constantin, judecător în cadrul Tribunalului Militar Timișoara Brășneanu Raul și procuror al Parchetului Militar Timișoara Ilina Radu.

În cadrul procesului simulat, participanţii au format echipe de câte două persoane, urmând ca echipa câştigătoare să participe la etapa naţională a acestui concurs, care va avea loc în primăvara anului viitor, în oraşul Cluj-Napoca. Premianții acestui concurs au fost Zaharia Radu și Șora Diana, care au obținut locul I, Chiș Alexandra și Banu Bianca – locul II, iar premiul pentru “Cel mai bun pledant” a fost acordat studentului Miulescu Dragoș. Susținătorii Concursului de procese simulate au fost Societatea Civilă Țundrea și Asociații, Cabinet Avocat Trăilescu Anton și Cabinet Individual de Avocat Covaci Răzvan, care și-au manifestat interesul față de acest eveniment și implicit față de ELSA Timișoara, acordând premii în valoare de 400 lei (locul I), 200 lei (locul II) și premiul pentru “Cel mai bun pledant”. în valoare de 100 lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor