Concurs de procese simulate – Drept Civil. Obligatii

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
6Comentarii
Concurs de procese simulate – Drept Civil. Obligatii
© TION: Concurs de Procese Simulate - Drept Civil. Obligatii
ELSA Timişoara (The European Law Students’ Association), prin intermediul departamentului Activităţi Academice, a organizat în data de 11 noiembrie „Concursul de procese simulate” (MCC-Moot Court Competition) pe tema „Drept Civil. Obligații”, eveniment ce s-a desfășurat la Curtea de Apel Timișoara.

Studenţii de la Facultatea de Drept din Timişoara, împărțiți în echipe de câte două persoane, au simulat calitatea de avocaţi ai pârâtului și ai reclamantului în faţa completului de judecată, compus din doi profesioniști ai dreptului civil, lect. dr. Florina Popa și conf. dr. Florin Mangu, care au simulat și ei, la rândul lor, calitatea de judecători, pentru câteva ore. Echipele, în număr de cinci, au avut zece minute în care și-au putut susține pledoariile și cinci minute în care au avut dreptul la replică.

Tinerii și-au jucat foarte bine rolurile, susținerile lor bazându-se pe cunoștințele acumulate până în prezent în întreaga materie a dreptului civil și considerând speța propusă o adevărată provocare, disecând-o astfel, prin opinii pertinente, replici potrivite și argumente solide.

Premiul I a fost acordat, de către juriu, echipei formate din Stanca Flavius şi Luchin Alexandra, pe locul II s-a clasat echipa formată din Zaharia Radu și Șora Diana, iar premiul pentru “ Cel mai bun pledant” a fost acordat studentului Zaharia Radu.

În final, toate echipele participante, dar și cei doi profesori ai Facultății de Drept din Timișoara, membri ai completului de judecată, au primit diplome de participare și foarte multe aplauze.
.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor