Concert Jais si moda la Bastion. Festivalul Artelor continua cu noi spectacole

De A.S.
Reactualizat la:
Concert Jais si moda la Bastion. Festivalul Artelor continua cu noi spectacole
© TION - Concert Jais si moda la Bastion
Trupa Jais a revenit în atenţia melomanilor printr-un concert susţinut joi seara la Bastionul Theresia, în cadrul Festivalului Artelor. Tot acolo, timişorenii au avut parte de o prezentare de modă. Festivalul Artelor Timişorene continuă cu noi spectacole până duminică: un concert al Filarmonicii Banatul în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu, teatru în Piaţa Victoriei, Theatre Fleas Orchestra şi Virgil Ianţu la Grădina de vară Capitol. Vineri începe şi Street Delivery!


Programul de joi al festivalului a cuprins mai multe evenimente, printre care şi o prezentare de modă pregătită de studenţii Facultăţii de Arte şi Design şi un concert al formaţiei Jais, evenimente ce s-au desfăşurat pe terasa Jazzisimo de la Bastion. Totul a început cu o întârziere de o oră şi jumătate faţă de programul anunţat de primărie, întârziere cauzată atât de unele probleme tehnice, legate de alimentarea cu energie electrică, cât şi de faptul că organizatorii au considerat că… pe înserate ar fi mai frumos.

Studenţii de la Design şi-au prezentat creaţiile, după care pe scenă a urcat Jais, adică Alina Giurgiu, Saşi Vuşcan, Levente Molnar, Zsolt Szabo şi Victor Miclăuş, un proiect muzical care, iată, continuă după mai bine de 10 ani. Terasa a fost plină, iar unii timişoreni au urmărit concertul şi de pe marginea drumului.

Festivalul Artelor, care a început luni la Timişoara, continuă până duminică. În program au fost cuprinse şi evenimentele din cadrul Festivalului European al Spectacolului Timişoara – Festival al Dramaturgiei Româneşti (FEST-FDR) şi cele din cadrul Street Delivery.

În Piaţa Victoriei, timişorenii au putut urmări, joi seara, o nouă reprezentaţie a spectacolului „Do Do Land”, pregătit de Grupo Puja, din Spania, un show de poveste, o transpunere după Alice în Țara Minunilor a lui Lewis Carroll, cu o macara gigant şi artişti ”zburători”.

Vineri

Ziua de vineri continuă cu noi manifestări. De la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Naţional este programat spectacolul „Hai iu iu nu Hey You You”, concert de remix-uri Maria Tănase, iar de la ora 19.30, în Sala Mare a Teatrului German – spectacolul „Cabaret”, în regia lui Răzvan Mazilu.

La Grădina de vară Capitol vor cânta, de la ora 20.00, ansamblurile de percuţie Splash şi Percutissimo, după care, de la ora 21.00 va fi spectacol cu Theatre Fleas Orchestra.
Vineri începe şi Street Delivery pe strada pietonală Mărăşeşti. Cu începere de la ora 15.00 vor fi diverse ateliere, de la ora 17.00 va mixa Ivilstrad, la ora 18.00 este programată o demonstraţie de tango argentinian, iar de la 19.00 mixează Bibanu. Seara de vineri se încheie cu două concerte – Theory of Mind şi Moonlight Breakfast şi un after party în Club Amplificat, cu intrare liberă.

UPDATE. Reprezentanţii primăriei anunţă modificări în programul Festivalului Artelor, pentru ziua de vineri.
Ansamblurile de percuţie Splash şi Percutissimo vor cânta de la ora 21.00 la Grădina de vară Capitol, iar Theatre Fleas Orchestra va fi de la ora 22.00.

Sâmbătă

Sâmbătă, copiii sunt invitaţi la spectacole în Parcul Botanic: „Povestea Scufiţei Roşii” (Teatrul pentru Copii şi Tineret Merlin), de la ora 11.00, şi „Vrăjitorul din Oz” (Asociaţia Noua Acropolă), de la ora 17.00.

În Piaţa Victoriei, de la ora 22.00, în cadrul FEST, se va juca spectacolul Lazurd, al Companiei Senza Tempo, din Spania.

Alte spectacole sunt programate la Sala 2 a TNTm – „Parallel” de Ferenc Sinkó (GroundFloor Group și Colectiv A, Cluj), de la ora 19.00, şi Sala Mare a Teatrului German – „Făptaşi” în regia lui Szabo K. Istvan, de la ora 19.30.

Orchestra Filarmonicii Banatul va susţine un concert extraordinar, sâmbătă, de la ora 21.00, în sensul giratoriu din Piaţa Bălcescu. Organizatorii promit un spectacol inedit, cu proiecţii pe clădirile din zonă.

La Street Delivery, pe Mărăşeşti, de la ora 18.00 are loc un performance cu Baczó Tünde, Alin State, Cári Tibor (pian), Szabó J. Attila (violoncel), iar de la 19.00 va mixa Sensorship. Seara aduce concerte cu Lights Out şi Blazzaj, iar ziua se încheie cu un after party în Club Amplificat.

Duminică

Duminică, copiii sunt aşteptaţi din nou la teatru în Parcul Botanic – „Ariciul” (Teatrul Merlin), de la ora 11.00, şi „Micul Prinţ” (Noua Acropolă), de la 17.00.

Pe strada Alba Iulia, timişorenii vor putea lua lecţii de dans de la ora 17.00 (Magnum VRD).

În Piaţa Victoriei, de la ora 22.00, va fi prezentat din nou spectacolul „Lazurd”, la Sala 2 a TNTm, de la ora 19.00, Tibor Cári & The Theatre Fleas Orchestra aduc Muzica Teatrului Next Generation, iar în Sala Mare a Teatrului German, de la ora 19.30, se va juca „Forma lucrurilor”, în regia lui Cristi Juncu.

Duminică seara, de la ora 21.00, la Grădina de vară Capitol va concerta Virgil Ianţu.

La Street Delivery, pe Mărăşeşti, concertele încep la ora 16.00, cu Peregrinii, iar de la ora 17.00 va avea loc o demonstraţie de tango, urmată de o demonstraţie de dans indian cu Antonia Rasovan. De la 18.15 are loc un spectacol de teatru gestual al Teatrului Liber Imago, de la ora 19.00 mixează G-Man, după care vor concerta Jazzy Bit şi Maria Răducanu cu Pedro Negrescu.

Puteţi consulta întregul program al Festivalului Artelor şi al Street Delivery pe www.tion.ro.



0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor