Concert ABRA in primul weekend din anul 2018

De A. M. A.
Concert ABRA in primul weekend din anul 2018
© foto: Facebook/ABRA
Vineri, 5 ianuarie, în primul weekend din an, trupa Abra va concerta în cea mai interesantă formulă de până acum. Astfel, timișorenii sunt invitați să savureze ritmurile cunoscuților instrumentiști Adrian Schwartz-Dinu (chitară), Christian Podratsky (bass), Horea Crișovan (chitară), Florin Cvasa (tobe).

Abra s-a născut in 1984, cand Adrian Schwartz-Dinu și Tucu Bleich au convenit să transforme duo-ul „Adrian Dinu-Raul Dudnic“ în trupă. După câteva schimbări de componență apare trio-ul Abra, în formula în care această trupă avea să devină consacrată: Adrian Schwartz-Dinu – chitară, voce, Christian Podratzky – bas, Vali Potra – tobe, ultimii doi membri cântând deja de câțiva ani buni împreună.

Urmează cinci ani de concerte în toată țara, Abra devenind o formație de referință nu numai în Timișoara, ci și în țară, adevarății „degustători“ de rock fiind deja în temă cu trio-ul timișorean.

În 1990 Abra cântă pentru ultima oară live la concertele Revoluției în Timisoara (la Sala Olimpia) și București ( la Sala Polivalentă) alături de trupele românești de renume din acea vreme, precum Iris, Holograf sau Pro Musica. Din acel an, Adrian Schwartz-Dinu și Christian Podratzky se stabilesc în Germania.

Adrian Schwartz-Dinu este profesor de chitară în Germania, continuându-și activitatea sub numele de Abra, ca leader, vocalist, chitarist și compozitor. După aproximativ 12 ani de concerte, Abra este un nume binecunoscut în Hessen-Germania. În acești ani au apărut două albume: „The boat“ (`93) și „Your discovery“ (`97). Trupa a cunoscut schimbări relativ dese de componență, printre membrii Abra numărându-se atât muzicieni germani, cât și români (Misi Farcaș, Tucu Bleich).

Christian Podratzky locuiește în Berlin, unde a cântat cu trupe importante, susținând o serie de concerte și turnee în Germania, Elveția, Franța, USA, numele său figurând în prezent pe 9 apariții discografice. Actualmente el este ilustrator și grafician la diferite agenții de publicitate din Berlin.

Vali Potra a cântat cu trupe românești (Arca, A.G. Weinberger), iar din 1997 este membru al trupei Blazzaj, cu care concertează constant și alături de care a lansat până în prezent 2 albume. Actualmente trăiește în Timișoara și participă la o serie de proiecte muzicale.

În anul 2003 în formula de trio (Adrian Schwartz-Dinu, Christian Podratzky, Vali Potra) trupa înregistrează primul lor album, „La frumusețea ei“, album care apare pe piața românească în 2004 la casa de discuri A&A Records.

În vara anului 2009 cei trei se reîntalnesc în Timișoara pentru a înregistra un nou album Abra, numit „Șapte“, în colaborare cu Mircea Baniciu și Horea Crișovan, album editat de asemenea de A&A Records.

Doi ani mai tarziu, în aceeași componență, apare albumul „Data când totul e gata“, în colaborare cu Mircea Baniciu, Horea Crișovan, Petrică Ionuțescu, Luci Nagy și Maria Chioran, album editat de Colibri Music sub egida Cat Music.

Pe lângă concertele anuale în Timișoara, Abra cântă tot mai des în Italia, având concerte la Padova, Limena sau Treviso.

Concertul minunat Abra va avea loc la Reflektor, de la ora 21.00, iar intrarea este 30 de lei.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor