Componenta RCM Timisoara, mai putin afectata. Federatia a aprobat un maxim de zece jucatori straini in echipa

De M. Hoster
Reactualizat la:
Componenta RCM Timisoara, mai putin afectata. Federatia a aprobat un maxim de zece jucatori straini in echipa
© TION - Componenta RCM Timisoara, mai putin afectata. Federatia a aprobat un maxim de zece jucatori straini in echipa
Problemele legate de componenţa echipei vor fi mai mici pentru RCM Timişoara în noul campionat. Federaţia Română de specialitate a decis să permită înscrierea pe foaia de arbitraj a zece străini. După cum se ştie, componenţa formaţiei timişorene este, în mare parte, reprezentată de jucători străini.


Federaţia Română de Rugby a decis în problema străinilor ce pot intra în componenţa echipelor din campionat la un meci. Deşi se discuta despre reducerea numărului de jucători care nu sunt români la 8 sau chiar 6, până la urmă numărul a fost limitat la 10.

Măsura este cumva pe placul reprezentanţilor RCM Timişoara. După cum se ştie, o mare parte din jucătorii echipei sunt străini, mulţi din emisfera sudică. Dan Dinu spunea că va face lobby pentru un număr mai mare de străini pe foaia de arbitraj, aceasta nu din considerente personale, ci pentru simplul fapt că aceşti sportivi au urcat foarte mult nivelul campionatului şi că, din păcate, campionatul intern sau juniorii care ar trebui să vină din spate nu ar putea acoperi plecarea unor străini.

„Rugby-ul a crescut în campionat, pentru a asigura dezvoltarea e nevoie de un imput. Acesta nu poate fi obţinut decât din afara României. Din păcate, nu există echipe de juniori sau jucători care să vină din spate şi care să asigure completarea locurilor libere. Această decizie va creşte artificial cheltuielile cluburilor. Va fi un număr limitat de jucători români care vor fi disponibili, iar cluburile se vor bate pentru semnăturile lor, ceea ce va însemna şi salarii şi cheltuieli mai mari”, spunea Dan Dinu în urmă cu două săptămâni.

În această iarnă clubul s-a întărit doar cu români, plus un jucător din Republica Moldova.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !