Compania HELLA a inaugurat langa Timisoara noul Corporate Center

De M. Hoster
7Comentarii
Compania HELLA a inaugurat langa Timisoara noul Corporate Center
HELLA, cunoscutul furnizor pentru industria automotive, care operează la nivel internaţional, îşi extinde în continuare prezenţa în România prin deschiderea unei noi filiale administrative, la Giarmata, lângă Timişoara. Aici HELLA va angaja în jur de 500 de persoane în diverse poziţii administrative.

Pe termen mediu, HELLA doreşte să crească numărul de angajaţi din această filială la peste 600. Compania a investit circa patru milioane de euro în noua construcţie, aceasta având o suprafaţă utilă de peste 5000 de metri pătraţi. Clădirea cu două etaje a fost finalizată la sfârşitul lunii februarie, într-un interval de şase luni. Locaţia oferă spaţii de birouri dintre cele mai moderne, iar prin imediata vecinătate cu aeroportul internaţional Timişoara este conectată optim şi din punctul de vedere al infrastructurii. De asemenea, noul centru are legătură directă la Centura Timişoarei şi este situată la doar câţiva kilometri de autostrada Arad – Timişoara – Lugoj.

„Noi vedem un mare potenţial în regiunea Europei de Est şi ne bucurăm să includem o nouă filială din România în reţeaua internaţională HELLA. Respectul pentru oamenii care lucrează în grupul HELLA este foarte important pentru noi. Cei din România, atunci când se gândesc la apartenenţa la grup trebuie să-şi imagineze că ei sunt un vapor aflat pe ocean. Un vapor care face parte din flota HELLA, o flotă care înaintează tot mai mult în acest ocean. Înainte de începutul crizei în lume erau peste 30.000 de furnizori pentru industria auto. În acest moment au mai rămas puţin peste 3.000 de societăţi. Iar noi facem parte dintre acestea. Sunt mândru şi este o onoare pentru mine să fac parte din marea familie a HELLA, alături de angajţii din România, de cei din Timişoara, de cei care lucrează în noua locaţie“, a declarat Dr. Jürgen Behrend, director executiv, asociat cu răspundere personală, şi preşedinte al consiliului acţionarilor în cadrul HELLA. El a spus despre angajaţii noii locaţii, despre posibilităţile lor de dezvoltare, că “dacă ieri (miercuri n.r.) aici nu existau nici un fel de flori la noul sediu, astăzi arată ca o grădină – dacă într-o singură zi aţi reuşit să faceţi aici chiar şi o grădină, gândiţi-vă ce veţi putea realiza în următorii ani”. Noua şi moderna filială constituie o recunoaştere clară a importanţei regiunii şi oferă premize optime pentru a activa ca o interfaţă internaţională, a mai subliniat Behrend.

Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş a dorit să amintească despre contribuţia HELLA la dezvoltarea societăţii judeţului. “Mă bucură că aţi ales să deschideţi trei unităţi în Timiş. Noi avem toată disponibilitatea şi de fiecare dată când vom fi solicitaţi vom ajuta la realizarea unor noi investiţii. Doresc să mulţumesc celor din cadrul companiei pentru sprijinul lor, pentru acţiunile caritabile la care au contribuit, acţiuni care au ajutat unele comunităţi din zone mai greu accesibile. Este bine că HELLA a investit în Timiş, toate companiile vor avea tot sprijinul nostru”, a declarat Bojin

Nicolae Robu, actualul primar al Timişoarei, este o cunoştinţă mai veche a celor de la HELLA, de pe vremea când era încă la conducerea Universităţii Politehnica Timişoara. El s-a referit la colaborarea universitară dintre companie şi instituţia timişoreană. “Cu ajutorul celor de la HELLA a fost dotat complet, cu aparatură de ultimă generaţie, unul dintre laboratoarele Politehnicii. Colaborarea dintre cele două este de lungă durată. Din punctul meu de vedere este un lucru bun că HELLA şi-a extins activitatea aici. Este bine pentru că angajează un număr tot mai mare de persoane, că acestea se simt împlinite nu doar profesional, dar şi social”, a declarat Robu. Glumind, primarul Timişoarei a mai spus: “Am un regret că noul sediu HELLA nu este situat pe teritoriul administrativ al municipiului Timişoara, ci la Giarmata. Dar, este totuşi bine, pentru că atunci când localităţile din zona metropolitană vor fi incluse în Timişoara, să fie cât mai bine dezvoltate”.

Angajaţii din Corporate Center-ul din Timişoara preiau responsabilitatea pentru procesele administrative globale în domeniile Finanţe & Controlling, Achiziţie, Distribuţie, IT, Personal, Calitate şi Logistică, pe care le controlează printr-un know-how global. Alături de alte cinci Corporate Center ei aduc astfel o contribuţie importantă la conducerea şi administrarea complexei reţele HELLA. În plus, Corporate Center-ul din Timişoara preia şi întreaga administrare a filialelor româneşti din Arad, Craiova, Lugoj şi Timişoara. Totodată, suprafaţa terenului de circa 35.000 de metri pătraţi oferă posibilităţi suficiente pentru viitoare extinderi, atât în domeniul administraţiei, cât şi în vederea sporirii capacităţilor de cercetare şi dezvoltare.

Pe lângă noua construcţie, HELLA şi-a extins semnificativ şi deja existenta fabrică de producţie pentru componente electronice din Timişoara. Compania îşi consolidează prezenţa în România succesiv, începând din anul 2006, iar momentan numără şase locaţii în care compania are peste 1.400 de angajaţi şi angajate.

HELLA KGaA Hueck & Co., Lippstadt: HELLA este o întreprindere de familie independentă, cu o prezenţă la nivel global, având peste 28.000 de angajaţi în 70 de locaţii din peste 30 de ţări. În domeniul de activitate componente pentru industria automobilistică, concernul HELLA dezvoltă şi produce sisteme de iluminare şi electronice. De asemenea, HELLA dispune în segmentul Aftermarket de una dintre cele mai mari organizaţii de comerţ cu piese de schimb auto, accesorii, servicii de diagnoză şi reparaţii din Europa. În plus, în segmentul Special Applications, HELLA dezvoltă produse pentru autovehicule speciale şi aplicaţii complet independente, precum iluminatul stradal sau industrial. Totodată, în cadrul unor societăţi mixte produce module complete pentru autovehicule, sisteme de aer condiţionat şi tablouri de bord. Cu cei peste 5.000 de angajaţi din cercetare şi dezvoltare, HELLA se numără printre factorii de inovare importanţi de pe piaţă. Mai mult, concernul HELLA, cu cifra sa de afaceri de peste 4,8 miliarde euro din anul fiscal 2011/2012, se clasează în topul 50 al furnizorilor pentru industria automobilistică la nivel mondial, precum şi printre primele 100 de companii industriale germane.7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor