Clanul Nanu, care vinde cai si isi terorizeaza vecinii in Ronat, amendat din nou

De A.S.
Reactualizat la:
3Comentarii
Clanul Nanu, care vinde cai si isi terorizeaza vecinii in Ronat, amendat din nou
Agenţi ai Poliţiei Locale, poliţişti de la Secţia 4, comisari de la Garda de Mediu şi reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar-Veterinare şi ai Direcţiei de Sănătate Publică au descins, joi, pe strada Anvers din Timişoara, unde o familie de romi, aşa-numitul clan Nanu, se ocupă de mai mulţi ani de afaceri cu cai, spre nemulţumirea vecinilor care reclamă mizeria şi gălăgia pe care o fac aceste persoane.

„Polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului au participat ieri la o acțiune organizată de polițiștii de la Secția 4, la care au mai fost prezenți și reprezentanți ai Direcției Sanitar-Veterinare, Gărzii de Mediu și Direcției de Sănătate Publică, pe strada Anvers nr. 8, unde au existat numeroase sesizări că un cetățean crește cabaline. În urma verificărilor la fața locului, s-a constatat că I. Ioan mai deține în locația respectivă un număr de patru cai, identificați prin microcipare. Ca urmare a acestui fapt, polițiștii locali i-au aplicat celui în cauză o sancțiune de 1.500 de lei pentru creșterea de animale din categoria menționată în zona de restricție prevăzută de HCL 371/2007 modificată, aplicând de asemenea și o somație pentru mutarea animalelor în altă locație. De asemenea, reprezentanții DSP au aplicat o sancțiune de 400 lei pentru deșeurile rezultate de la animale care nu erau curățate”, au anunţat reprezentanţii Poliţiei Locale.

Oficialii instituţiei spun că de-a lungul timpului au fost organizate zeci de acțiuni de verificare la adresa respectivă şi de fiecare dată au fost aplicate sancțiuni contravenționale. „Cel în cauză a declarat că se va conforma și nu va mai crește cai la adresa de pe strada Anvers nr. 8″, susţin poliţiştii locali.

Situaţia din Ronaţ ne-a fost expusă, chiar la începutul acestei luni, şi de o reprezentantă a Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Timiş, care locuieşte pe aceeaşi stradă. Femeia spune că au fost aplicate nenumărate amenzi, sunt şi dosare deschise, dar problemele cauzate de clanul Nanu persistă.

„Problema pe care o întâmpinăm pe această stradă este clanul Nanu, familia Jakab, care locuieşte la numerele 7 şi 8, eu locuind la numărul 10, fiind vecini, pot să spun că deţin cai, îi cumpără ilegal de la anumiţi cetăţeni – sunt persoane fizice neautorizate – şi îi vând la abatorul Giulvăz. Ei achiziţionează cai de la diferite persoane şi îi revând, e acţiune de evaziune fiscală cât Casa Poporului. Încarcă şi descarcă pe stradă caii (…) Eu le-am făcut trei dosare penale (…) pentru evaziune fiscală. Chiar eu am instrumentat dosarele, unul este terminat şi mai sunt altele în curs. În prezent, sunt sechestre pe case, sunt sechestre pe toate, iar datorită faptului că mi-am desfăşurat activitatea cum trebuie m-au agresat (…) Este în lucru dosarul penal, este depus de astă-vară. Eram acasă, m-au agresat pe mine, respectiv pe soţul meu, când am ieşit din curte. Unul dintre copiii lui, împotriva căruia am şi depus plângere, a început să urle, să ne aducă injurii, am sunat la 112…”, a declarat, pentru www.tion.ro, comisar-şef Irinca Ciocîrlie.

Problemele întâmpinate de locuitorii din Ronaţ au ajuns şi la urechile viceprimarului Traian Stoia. „Eu am fost cu Poliţia Locală acolo, oamenii ăştia adună caii de pe unde îi adună şi îi duc undeva în zona Deta la un abator, se fac cum se fac nişte acte şi se dau şi se iau nişte bani. Eu am făcut-o publică, autosesizarea e una dintre instituţiile la care Poliţia poate face recurs în orice moment, la fel şi Procuratura şi Serviciile”, a declarat, vineri, Stoia.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor