CJAS Timis le cere medicilor sa nu mai puna oamenii pe drumuri pentru eliberarea unei retete

De Valentin Rusu
CJAS Timis le cere medicilor sa nu mai puna oamenii pe drumuri pentru eliberarea unei retete
© TION - CJAS Timis
Timișorenii sunt purtați pe drumuri în aceste zile pentru o simplă rețetă. Medicii nu le mai eliberează rețete fără o dovadă că sunt asigurați. Se întâmpla, nu de puține ori, ca medicii să plătească din buzunarul lor aceste rețete, deoarece se descoperea că pacienții nu erau de fapt asigurați.

Acum, medicii sunt precauți și cer acte doveditoare pentru o simplă rețetă. Iar pacienții fac drumuri la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate pentru a scoate acest act și a le dovedi medicilor că plătesc contribuția la Sănătate.

Dar Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş transmite că nu asta e soluția, de a pune oamenii pe drumuri. Astfel, CJAS face un apel către toţi furnizorii de servicii medicale să nu mai pună pe drumuri asiguraţii, solicitând pacienţilor adeverinţa de asigurat, fără a verifica în prealabil calitatea acestora în programul SIUI. În majoritatea cazurilor, calitatea de asigurat a pacienţilor este confirmată de Sistemul Informatic Unic Integrat şi nu mai este necesară prezentarea adeverinţei eliberată de către CJAS Timiş.

„Doar în cazul în care pacientul apare ca neasigurat în programul SIUI, acesta trebuie să se prezinte la sediul instituţiei noastre din Strada Corbului, Nr. 4, cu o copie de buletin şi actele doveditoare pentru a reglementa situaţia şi a dobândi calitatea de asigurat”, spune purtătorul de cuvânt al CJAS Timiș, Mariana Marcu.

Pacienții pot trimite datele și on-line, fără a se mai deplasa la sediul CJAS. Solicitarea poate fi trimisă pe următoarea adresă de e-mail: adeverinteasigurat@cjastm.ro şi în cel mai scurt timp posibil adeverinţa va fi trimisă solicitantului, respectiv, asigurat, medic de familie, medic specialist.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !