CJAS Timis – in vizorul Curtii de Conturi – deconturi ilegale!

De Valentin Rusu
CJAS Timis – in vizorul Curtii de Conturi – deconturi ilegale!
© TION - CJAS Timis – in vizorul Curtii de Conturi – deconturi ilegale!
Raportul Curții de Conturi arată că în 2012 bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) a fost prejudiciat cu 39 de milioane de lei, iar o parte din aceste datorii provin și din Timiş…

La nivel local au fost efectuate plăţi nelegale, în sumă de 6.725 mii lei, pentru servicii acordate în baza documentelor internaţionale, unor persoane care nu aveau calitatea de asigurat – CAS Timiş. De asemenea, raportul mai “spune” că nereguli au apărut atunci când au fost decontate tratamente compensate unor persoane decedate, au fost validate și decontate service medicale primare de îngrijiri la domiciliu pentru pacienți înregistrași în același timp în spitalizare continuă.

Validarea nelegală a prescripțiilor medicale, cu compensare de 90% din preţul de referință pensionarilor cu pensii până la 700 de lei, dar care au și venituri apare, de asemenea, în raportul Curţii de Conturi, făcându-se referire şi la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) Timiş.

Reprezentanții CJAS Timiș transmit că s-au constatat neconcordanțe între vechiul sistemul informatic ASET și actual sistem SIUI – din această cauză la CJAS Timiș nu este luată nici o măsură de recuperare a sumelor.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !