CJ Timis reabiliteaza cladirea Liceului IRIS din Timisoara, unde invata elevi cu deficiente de vedere

De Adrian Panduru
1Comentariu
CJ Timis reabiliteaza cladirea Liceului IRIS din Timisoara, unde invata elevi cu deficiente de vedere
© TIon: CJ Timiș reabilitează clădirea Liceului IRIS din Timișoara, unde învață elevi cu deficiențe de vedere
Clădirea Liceului IRIS din Timișoara, acolo unde învață elevi cu deficiențe de vedere, va fi reabilitată cu fonduri europene. Se vor efectua lucrări la structura de rezistență a clădirii, se va realiza reabilitarea termică și un acces facil pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea totală a proiectului este de 7,8 milioane de lei cu TVA, din care contribuția Uniunii Euroepne este de 5,1 milioane de lei, restul fondurilor fiind asigurate de la bugetul județean și de la cel de stat.

Proiectul se află în etapa de precontractare a finanțării nerambursabile și aprobarea Documentaţiei de Avizare a Lucrărilor de Intervenții.

Clădirea este construită în anul 1974 și, conform reprezentanților CJ Timiș, necesită intervenții majore.

„După finalizare ne dorim să dispunem de un spațiu modern în care copiii să își desfășoare activitatea. Pe lângă lucrările la structura de rezistență a clădirii, proiectul mai prevede și reabilitarea termică, realizarea unui acces facil pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, înlocuirea acoperișului, refacerea fațadei și scăderea consumului anual de energie. Această lucrare este extrem de importantă pentru comunitate deoarece Liceul IRIS asigură acces la educație și instruire copiilor cu deficiențe de vedere profunde, medii și/sau asociate și nevăzătorilor. Elevii provin atât din județ, cât și din țară, din mediul rural sau urban”, transmite Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Liceul are internat și cantină. Aici învață 225 de copii, dintre care: 12 în învățământul preșcolar, 74 în învățământul primar, 85 în învățământul gimnazial și 54 în învățământul liceal.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor