CJ Timis, in pericol sa nu mai poata finanta cluburile sportive. Contestatie la raportul Curtii de Conturi

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
CJ Timis, in pericol sa nu mai poata finanta cluburile sportive. Contestatie la raportul Curtii de Conturi
© CJ Timis, in pericol sa nu mai poata finanta cluburile sportive (foto: arhiva)
Consilierii judeţeni din Timiş trebuie să dea explicaţii şi să realizeze contestaţii la un audit al Curţii de Conturi legat de finanţarea administraţiei judeţene către cluburile sportive. Curtea de conturi “spune” în raport că asocierile CJ Timiş cu cluburile sportive au fost făcute ilegal, iar consilierii judeţeni vor să demonstreze contrariul.

Consilierii judeţeni au 15 zile la dispoziţie pentru a face contestaţie la raportul Curţii de Conturi.

„În adresa Curții de Conturi ni se transmite decizia în urma verificării care a avut loc pe linia asociațiilor sportive din cadrul Consiliului Județean și bineînțeles că urmează procedurile legale, să depunem contestația la Curtea de Conturi și să demonstrăm că asocierea a fost făcută legal, pentru că este o asociere făcută în cadru, cu sentință judecătorească”, spune preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin.

Este vorba de toate cele cinci cluburi la care Consiliul Judeţean Timiş este asociat, și ACS și handbal și baschet și rugby și caiac. Această asociere este ilegală, conform Curţii de Conturi.

„E vorba de 17 milioane de lei calculați ca prejudiciu la ora actuală. Se va calcula în final ce înseamnă întreaga sumă. E vorba de toate cluburile, problema e din 2010, chiar și de la baschet, cu toate că am fost îndrumați să mergem pe asociere aici, acum s-a constatat că nu e bună nici această asociere, noi dând banii ca și cotizație în modul în care a fost aprobată asocierea prin documentele care au fost depuse la judecători de la Finanțe. Urmează să facem contestație, sper să se clarifice, pentru că altfel e o situație chiar delicată din punct de vedere a finanțării sportului, lucru care e valabil și la Primăria Timișoara, care are aceeași speță”, mai spune Titu Bojin.

Momentan sunt suspendate finanțările. Deși Legea Sportului a apărut în februarie, încă nu au apărut normele de aplicare.

„În condiții normale, noi considerăm că asocierea a fost legală, așteptăm verdictul Curții de Conturi de la nivel național, dacă se va dovedi că asocierea a fost ilegală există toate premisele să nu putem să mai finanțăm cluburile sportive”, spune preşedintele CJ Timiş.

Articole pe aceeași temă:

Fostul presedinte CJ Timis Constantin Ostaficiuc, trimis in judecata de DNA in dosarul Poli0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !