CJ Timis face apel catre primari sa duca gunoiul la deponeul de la Ghizela

De Valentin Rusu
CJ Timis face apel catre primari sa duca gunoiul la deponeul de la Ghizela
Unele primării din judeţul Timiş nu duc gunoiul acolo unde trebuie, o parte se „pierde” pe drum, prin gropi clandestine. Altele îl duc în altă parte, spre exemplu în judeţul Arad, dar problema e că nu raportează ce fac cu deşeurile, deşi au această obligaţie. 

Conform statutului Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri, primăriile au obligaţia de a efectua, în fiecare lună, această raportare.

„Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Deşeuri întâmpină şi la ora asta mici dificultăţi datorită faptului că există un număr de opt primării care nu au raportat nici la ora aceasta datele solicitate privind depunerea deşeurilor la deponeul de la Ghizela. De asemenea, un număr de 34 de primării raportează parţial cantităţile şi activitatea privind salubrizarea pe raza unităţii administrativ-teritoriale, iar un număr de 58 de primării se conformează în totalitate cerinţelor asociaţiei. Consider că este foarte important ca toată lumea, din punct de vedere al administraţiei publice locale, să conştientizeze importanţa acestui proiect, necesitatea finalizării acestui proiect”, spune Călin Dobra, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Timiş.

Unele primării duc aceste deşeuri la Arad, cele din zona Sânnicolau Mare. Se pot duce deşeurile la alte deponeuri cu acordul consiliului judeţean din acel judeţ. Dar trebuie raportat acest lucru.

„Chiar dacă din punct de vedere al costurilor au crescut cheltuielile privind colectarea şi depozitarea deşeurilor, toţi trebuie să fim conştienţi că prin acest proiect, prin punerea umărului de către toţi factorii la îndeplinirea lui, avem posibilitatea şi obligativitatea să creăm în judeţul Timiş un mediu mult mai curat”, spune Dobra.

În această perioadă se închid depozitele neconforme de deşeuri, iar CJ Timiş se află în perioada de evaluare a ofertelor privind operatorii în centre de colectare a deşeurilor. De asemenea, se evaluează ofertele privind achiziţionarea de europubele şi containere speciale – un număr de aproximativ 90.000 de bucăţi vor ajunge la cetăţeni în toamna acestui an – 45.000 de pubele, 40.000 de compostoare individuale şi 9.000 de clopote pentru sticlă.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor