CJ Timis a alocat 200.000 de lei pentru renovarea a trei saloane din Spitalul Judetean Timisoara

De Valentin Rusu
5Comentarii
CJ Timis a alocat 200.000 de lei pentru renovarea a trei saloane din Spitalul Judetean Timisoara
© TION - CJ Timis a alocat 200.000 de lei pentru renovarea a trei saloane din Spitalul Judetean Timisoara
Atunci când calci într-un spital te gândeşti cum să scapi mai repede de acolo. Nimeni nu vrea să fie acolo, dar, din păcate, unii ajung în aceste locuri. Acum, prin banii alocaţi de Consiliul Judeţean Timiş, începe renovarea a trei saloane de la clinica de Chirurgie Vasculară.

Proiectul de modernizare a Clinicii de Chirurgie Vasculară a fost lansat anul trecut, iar Consiliul Judeţean Timiş a alocat suma de 200.000 de lei pentru renovarea a trei saloane. După finalizarea formalităţilor legale de atribuire a lucrării de amenajare, şantierul de pe secţia de Chirurgie Vasculară se va redeschide începând cu luni, 7 aprilie.

Trei saloane au fost deja renovate, cu ajutorul asociaţiei Compas X. În această etapă vor fi finalizate încă trei saloane în care se vor construi toalete echipate cu dispozitive pentru persoane cu dizabilităţi şi se vor amenaja spaţii comune (toaletă pentru aparţinători şi camera de raport de gardă a personalului secţiei). Tot în această etapă va fi pus în funcţiune şi sistemul de alarmare a personalului.

„E o primă etapă pentru noi. Am făcut renovări în majoritate din fondurile asociaţiei Compas X. Domnul Bojin a lansat o promisiune pe care el şi echipa lui au onorat-o – 200.000 de lei care sunt destinaţi continuării acestor lucrări. De luni pornim a doua etapă – cei 200.000 de lei includ trei saloane, toaletele pentru aparţinători şi două spaţii comune. Pacienţii vor putea individual din pat să anunţe asistentele. Sper ca lucrările să dureze doar o lună”, spune Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară din Spitalul Judeţean Timişoara.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș a subliniat faptul că spitalul este un obiectiv important.

„Din punctul de vedere al conducerii consiliului judeţean spitalul este un obiectiv foarte important pentru noi, iar din punct de vedere patrimonial este al consiliului judeţean. Din punct de vedere la proiectelor pe care le-am primit am încercat să le susţinem”, a spus Călin Dobra, vicepreşedintele CJ Timiş.

Finanţarea de la Bucureşti e, de obicei, numai o promisiune.

„La cei de la Bucureşti, de majoritatea dăţilor, batem la uşi închise”, spune Ionac.

Mihai Ionac i-a înmânat şi o diploma lui Călin Dobra, destinată lui Titu Bojin, pentru că acesta „şi-a ţinut promisiunea”. Şi Primăria Timişoara a promis finanţare pentru reabilitarea acestor saloane, dar Ionac spune că încă aşteaptă sprijinul administraţiei locale. Sunt 10 saloane, iar 9 trebuie renovate. Aici, în această clinică, de la etajul 8 al spitalului judeţean, anual sunt 2.500 de internări şi aproape 2000 de operaţii.

 5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor