CJ Timiș a acordat peste un milion de lei, bani suplimentari pentru proiectele culturale din 2019

De Adrian Panduru
CJ Timiș a acordat peste un milion de lei, bani suplimentari pentru proiectele culturale din 2019
© foto: arhivă
Consilierii județeni din Timiș (22 prezenți din cei 36) au aprobat vineri, într-o ședință extraordinară „fulger”, alocarea sumelor pentru proiectele culturale ale județului Timiș. Au alocat bani pentru cele 82 de proiecte care au fost aprobate, din cele 122 depuse.

Au fost alocați bani, printre altele, și pentru „Colindul Pițărăilor – obiceiuri și datini de Crăciun” – 5.000 lei, pentru „Revista elevilor din euroregiunea DKMT” – 5.000 lei, pentru „Balul vienez de la Timișoara” – 45.000 lei, dar și pentru conferința internațională „După 30 de ani. Moștenirea otrăvită a comunismului” – 15.000 lei. Sunt alocați 15.000 de lei pentru evenimentul „30 de ani de la declanșarea Revoluției Române din Decembrie 1989”, pentru „Conferința Națională a Ghizilor de Turism” – 110.000 lei, dar și pentru ediția a doua a evenimentului „Magia Dansului” – 30.000 lei.

„Pentru agenda culturală, pe sesiunea a doua, care a fost aprobată astăzi, după toate procedurile, rectificare bugetară, sesiunea de depunere de proiecte (am avut parte și de trei contestații care au fost soluționate de către comisia de contestații) a fost alocată suma de 1,1 milioane lei, până la sfârșitul anului ,beneficiarii acestor finanțări având obligativitatea de a face deconturile conform ghidului aprobat la început de an. Eu cred că această sumă, care vine în completarea sumei pe sesiunea întâi, de aproximativ șapte milioane de lei, este un plus la ceea ce înseamnă acțiunile culturale, acțiunile pentru tineret pe raza județului Timiș”, a spus Călin Dobra, președintele Consiliului Județean Timiș.

Pe agenda culturală au fost prinse proiecte și pentru marcarea a 30 de ani de la Revoluția din Decembrie 1989, dar în același timp au fost alocate finanțări și instituțiilor de cultură care vor fi partenere în organizarea acestui eveniment.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor